Kerstverlichting

Een sfeervolle binnenstad met het oog op de energiecrisis


Sinds enkele weken hangen de lichtjes voor kerst weer in de binnenstad!
In verband met de energiecrisis zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd om de binnenstad tijdens de donkere winterdagen toch te kunnen voorzien van sfeervolle verlichting. De kerstverlichting die is aangesloten op de lichtmasten branden vanaf nu tot en met half januari. Om het energieverbruik te reduceren zijn de brandtijden van de kerstverlichting, die voor een groot deel is aangesloten op tijdklokken, ingekort. Daarmee zal een groot deel van de verlichting om 23.00 uur uitschakelen in plaats van 01.00 uur. Het verbruik van deze verlichting neemt hierdoor in totaal met 35% af! Overigens is alle verlichting van duurzaam led wat in de basis zorgt voor minimaal stroomverbruik.

Zo wordt Nijmegen toch verlicht in deze donkere winterdagen!

De Marikenstraat en de Moenenstraat organiseren de verlichting zelf, zij krijgen daarvoor een vergoeding vanuit het binnenstadfonds.

Planning

  • Week 38: Ophangen bekabeling en aansluiten verlichting in de bomen
  • Week 43: Inhangen van de ornamenten boven de straten en in de lichtmasten
  • Week 5: Weghalen van de ornamenten boven de straten en in de lichtmasten
  • Week 8: Weghalen bekabeling en afkoppelen verlichting in de bomen.
Feestverlichting

Op welk tijdstip wordt de binnenstad verlicht?

De verlichting in de bomen en boven de straten wordt ingeschakeld middels tijdklokken, tussen 16:00 en 23:00 uur. De ornamenten die aan lichtmasten hangen worden gevoed vanuit de lichtmasten en schakelen in als het donker wordt.

Er is een storing, wat nu?

Als je een storting ziet in de verlichting, dan komen wij dat graag te weten. Mail de storing met een duidelijke omschrijving van de locatie en wat er aan de hand is, het liefste met foto, naar het secretariaat.

Bomen Marienburg 2019 (1)