Categorie: Activiteiten

Kookstudio Spijs is dé kookstudio in Nijmegen. Midden in het centrum van Nijmegen, maar net buiten de drukke winkelstraten, bevinden wij ons op de bovenste verdieping in een van de oudste gebouwen van Nijmegen, de commanderie van St. Jan. Ervaar een onvergetelijke kookworkshop op deze geschiedenisrijke locatie in onze moderne keuken met een uniek uitzicht op de Waal.Onze workshops volg je in een relaxte en intieme setting. Ons aanbod aan workshops blijft variëren. Denk aan Aziatische, Italiaanse, Seizoenen en Vega(n) workshops. Naast privé workshops voor bedrijven en groepen bieden wij ook wisselende open workshops aan voor kleine groepen met wisselende thema’s. Super geschikt voor een uniek en gezellig dagje uit!Zin in een uniek uitje? Kom een gezellige en leerzame kookworkshop volgen. Onderaan deze pagina vindt je meer info over ons. We hopen je gauw te zien bij Kookstudio Spijs.” – Noor Boereboom en Alexander Steenis van Kookstudio Spijs.

House of Billiards is de plek voor een gezellige avond.

Tijdens de gewoonlijke uitgaanstijden zal je bij ons altijd kunnen komen Karaoken, in je eentje of met een groep. Vraag een nummer aan en laat je zangkunsten voor een groot publiek horen of laat zien dat je misschien niet zo goed kan zingen, maar wel een feestje kunt bouwen!Wil je liever niet voor een groot publiek zingen, huur dan je eigen privé karaoke ruimte voor je vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest, feest van je studenten- of sportvereniging of met een stel vrienden, gewoon omdat het kan. 

Dit biedt Yoga Kula:


 


 


 


 


Een warme, vriendelijke en open plek…


 


 


waar verbinding voorop staat, met jezelf en met anderen. In het Sanskriet staat ‘Kula’ voor ‘community’, een plek waar er ruimte is om jezelf te kunnen zijn, persoonlijke aandacht of een kop thee na de les. Dit is de mooie lichte studio in de gezellige benedenstad van Nijmegen. 


 


 


Geen fanatisme, geen onmogelijke houdingen maar lessen die je dichter bij jezelf brengen. De lessen worden gegeven door ervaren en enthousiaste docenten, die elk met hun eigen specialisme er op gericht zijn om je een bijzondere yoga ervaring te geven. Er is aandacht voor een goede lichaamshouding, techniek en effecten op lichaam, geest en ziel. Daarnaast is er plek voor het opzoeken van de uitdagen, lekker spelen & humor maar ook de verdieping, de stilte en het leren loslaten. Elke les is weer anders en je zal telkens weer op een ander vlak uitgedaagd worden.


 


 


De lessen zijn mogelijk voor jong en oud, van beginneling tot gevorderden. Er wordt rekening gehouden met individuele verschillen en houdingen worden op verschillende niveaus aangeboden. Hierdoor zijn de lessen voor iedereen interessant en uitdagend op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. We werken met vaste groepen om het Kula gevoel te versterken. Door wekelijks les te volgen creëer je een moment in je leven om even echt naar lichaam en geest te luisteren, waardoor je bewuster in je leven kan komen te staan. Je kan echter ook op andere dagen lessen inhalen of af en toe eens een losse les volgen.


 

Welkom bij onze Fotostudio in Nijmegen. Je vindt ons in de oudste winkelstraat van Nederland. Hoe cool is dat?! Je kunt bij ons terecht voor de professionele fotoshoots van jezelf, een mooie beauty of glamour fotoshoot met een prachtige MAC Cosmetics visagie. Maar ook voor een fotoshoot van het hele gezin of van de kinderen. Zelfs voor speciale fotoshoots als een Fitbody, een liefdes fotoshoot of een te gekke vriendinnen fotoshoot met confetti kan je bij ons terecht. We staan van dinsdag tot en met zondag voor je klaar. Tot snel!

  • Stadswandeling Dakloos Nijmegen Kracht-Lab V  •  

  •  


 


Natuurlijk staat Nijmegen bekend om haar historische panden, gezellige kroegjes en mooie uitzicht. Maar wist u dat de stad ook zo haar rauwe kanten heeft?Tijdens de daklozenwandeling gaat u dat ontdekken. Onder leiding van een (ex-)dakloze; tenslotte kunnen zij het verhaal het beste vertellen. Zij hebben het allemaal ervaren en nemen u graag mee op pad door hún Nijmegen. Niet zomaar een wandeling, maar een bijzondere ontmoeting waarbij u leert hoe klein de stap van een gewoon leven naar een dakloos bestaan is.

 We starten de wandeling op een centrale locatie in de stad, Nijmeegse Godenpijler, of op de door uw afgesproken plek.


 


Uw gids staat al op u te wachten. Met gevoel voor humor, persoonlijke aandacht en veel anekdotes uit zijn/haar eigen leven neemt hij/zij u mee langs de plekken die een rol hebben in het Nijmeegse daklozenbestaan.Hoe zag het leven op Kronenburgerpark, waar het ’s nachts overspoeld werd met daklozen, eruit? Hoe lag deal plek Vlaamse gas erbij? Hoe hebben de opvangplekken het leven van verslaafden en daklozen veranderd? Dit èn het persoonlijke levensverhaal van uw (voormalig) dakloze gids gaat u allemaal horen tijdens deze bijzondere wandeling. Uw blik op de stad en de dakloze medemens gaat voor altijd veranderen.


 


Tevens Verkopen de ‘vagebonden’ vanuit een koffie-kar, koffie thee en fris Met karma 


 


Voor meer informatie contact ons of bel: 0640645264


 


Stadswandeling Vagebond Nijmegen


 


Voor unieke koffie op locatie!


 

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen.


 


In samenwerking met relevante partijen worden producties opgezet, debat-avonden en activiteiten georganiseerd. Het ACN zet daarbij haar kennis en netwerk in om dilemma’s in de stad te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen.


 


 


Kennis en deskundigheid vormen de basis voor inhoudelijke verdieping. Met het ontsluiten van kennis en informatie biedt het ACN besluitenmakers uit de politiek, ontwikkelaars, bouwers en burgers de middelen en inzichten om weloverwogen voor oplossingen te kiezen die meerwaarde opleveren voor de ruimtelijke kwaliteit van onze leefomgeving. Daarbij kijkt het ACN verder dan de waan van de dag.