Het Valkhofkwartier

Kwartiermaker van het Valkhofkwartier

Per 7 februari 2022 heeft het Valkhofkwartier een kwartiermaker. De kwartiermaker gaat aan de slag met het verbeteren van de zichtbaarheid van deze historische en culturele hotspot in Nijmegen. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere ondernemers en culturele, historische organisaties in het gebied.

HartjeNijmegen_Valkhofkwartier-6

Nijmeegs collectief: KLEI

De kwartiermaker stimuleert de verbinding tussen de verschillende ondernemers en instellingen in en rondom het Valkhofkwartier en werkt aan een voor het publiek herkenbare positionering en merkidentiteit. Met het doel dat eind 2022 een projectorganisatie, bestaande uit vertegenwoordigers van betrokken partijen in het gebied, het stokje overneemt.

Gekozen is voor een collectief van Nijmeegse ondernemers, KLEI, waarvoor Marcel Janssen het gezicht zal worden. ‘We vragen nogal brede expertise voor slechts een paar uur per week. Met KLEI halen we één projectleider in huis, maar wordt binnen het bestaande budget de juiste expertise ingeroepen wanneer dat nodig is’, aldus Maarten Mulder, binnenstadmanager.

Heb je vragen over het Valkhofkwartier?

Of heb je zelf een goed idee of leuk initiatief? Neem dan contact op met de kwartiermaker en mail naar info@valkhofkwartier.nl.

Het Valkhofkwartier

Het Valkhofkwartier beslaat grofweg het gebied rond Kelfkensbos, het Valkhofpark, de Oude Haven en het Hunnerpark. Dé locatie in de binnenstad waar bezoekers kennis kunnen maken met de geschiedenis en cultuurhistorie van Nijmegen. Sinds de gebiedsvisie voor dit gebied in 2018 is vastgesteld zijn er al een aantal ruimtelijke ontwikkelingen tot stand gekomen. Het Huis voor de Binnenstad stimuleert de inhoudelijke en programmatische samenwerking tussen de genoemde partijen.

Hartje Nijmegen: nieuwe kwartiermaker

Valkhofkwartier in beeld

Hartje Nijmegen

De aanstelling van de kwartiermaker voor het Valkhofkwartier is één van de initiatieven van Huis voor de Binnenstad mogelijk gemaakt door Hartje Nijmegen en valt daarmee onder Actieplan Binnenstad.