Categorie: Bioscoop

Waan jezelf in een andere wereld met overweldigende Viritual Reality! Zwem tussen de dolfijnen, beklim de Mount Everest, ga op safari tussen olifanten en giraffen, voel de adrenaline in een rollercoaster of race de Formule 1 in een racesimulator. Het kan allemaal bij EnjoyVR.Na binnenkomst geniet je eerst van een drankje waarna je een korte uitleg krijgt over Viritual Reality. Daarna ben je helemaal klaar om zelf vele indrukwekkende belevenissen te ervaren waar je nog vaak met veel plezier op terug zult kijken.Tip: Online reserveren is gewenst via https://www.enjoyvr.nl


EnjoyVR is het eerste Virtual Reality Center in Nijmegen dat voor gezelschappen van 4 tot 55 personen leuke, spannende en altijd indrukwekkende VR belevenissen aanbiedt. Beleef ook het nieuwste bedrijfsuitje of  unieke groepsactiviteit met je vrienden en familie. Prima te combineren met een dagje winkelen of een avondje uit in Nijmegen Centrum.


  

Vue Nijmegen Walstraat, in het verleden bekend als ‘Calypso’, heeft met 3 zalen tot november 2019 dienst gedaan.

 

Gedurende het jaar 2020 was Vue Nijmegen Walstraat gesloten, in dat jaar heeft er een grootschalige verbouwing plaatsgevonden. Het aantal zalen is uitgebreid van 3 naar maar liefst 8 zalen, de foyer van Vue Nijmegen Walstraat is groots opgezet met een ruim assortiment aan dranken en snacks.


Tevens is er de mogelijkheid om onder het genot van een heerlijk drankje plaats te nemen aan onze Preview Bar. Alle zalen zijn volledig voorzien van comfortabele deluxe stoelen, inclusief voetensteun en tafeltje. In alle zalen maken we gebruik van de beste technieken voor beeld en geluid, zoals laserprojectie, 3D en Dolby Atmos!

 

De oudste nog draaiende bioscoop van Nijmegen is gevestigd op plein 1944, in het hart van het centrum. De bioscoop vertoont 2D en 3D films in twee zalen, met een totaal aantal van 560 stoelen en biedt een gevarieerd aanbod van Nederlandse en buitenlandse blockbusters. Tevens verzorgt de bioscoop iedere maand evenementen die met film te maken hebben voor jong en oud. Voor het actuele filmaanbod is de bioscoop telefonisch bereikbaar op 024 -365 64 99 of op internet via https://www.vuecinemas.nl/bioscopen/nijmegen-plei

LUX is een thuis voor internationale cinema, debat en theater & muziek.Naast zes filmzalen met de mooiste, meest verrassende en belangrijkste films die in Nederland te zien zijn, biedt LUX een uitgebalanceerd programma van vlakkevloertheater, dans, muziek, spraakmakende debatten, festivals en events. Ook herbergt het arthouse een café-restaurant met grootsteedse allure en een actieve, creatieve afdeling Verhuur.

Welkom bij Filmhuis O42, een klein filmtheater in Nijmegen. Dagelijks vinden vele gasten hun weg naar het prachtige pand aan de Oranjesingel 42 dat stamt uit 1893.Route

Vanaf het Centraal Station in Nijmegen is O42 te voet binnen 10 minuten bereikbaar. Bij het verlaten van het station rechtdoor richting centrum (Van Schaeck Mathonsingel). Ga rechtdoor op het Keizer Karelplein maar neem de rotonde linksom (Oranjesingel, tussen Rabobank en de Vereeniging). Na ongeveer 750 meter vindt u O42 aan uw linkerhand.Met de auto vanaf de A15: Neem afslag Nijmegen en voeg in op de N325 richting Kleve. Weg vervolgen naar Sint Canisiussingel (N326). Sla rechtsaf naar de Van Schevichavenstraat. Neem de 1e afslag links, de Oranjesingel op. U vindt O42 aan uw rechterhand na 76 m.Met de auto vanaf de A325 (Arnhem): Rijd Nijmegen binnen via de Prins Mauritssingel. Na de Waalbrug weg vervolgen naar Sint Canisiussingel (N326). Sla na 550 m rechtsaf naar de Van Schevichavenstraat. Neem na 15 meter de eerste afslag links, de Oranjesingel op. U vindt O42 aan uw rechterhand na 76 meter.Toegankelijkheid:

Eén van de twee filmzalen van FilmhuisO42 is rolstoeltoegankelijk. Het gaat hierbij om zaal 1. Zaal 2 is op dit moment helaas niet rolstoeltoegankelijk. Omdat wij de rolstoelplaatsen in de zalen moeten inrichten, deze graag van tevoren reserveren. Het restaurant en de Gouden Zaal zijn goed toegankelijk voor rolstoelers. De vergaderzalen bevinden zich op de hogere verdiepingen van het pand en zijn helaas alleen via de trap te bereiken. In O42 is een invalidentoilet aanwezig. De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaatsen bevinden zich voor de Albert Heijn op de Van Schevichavenstraat.Parkeermogelijkheden:

Parkeren kunt u op de Wedren (€7,00 per dag) of het Julianaplein (24 uur open, betaald parkeren ma t/m za 09.00-23.00 uur, zondag van 12.00-18.00 uur)Parkeertarief: € 2,10 per uur van 9.00 tot 18.00 uur. € 0,50 per uur van 18.00 tot 23.00 uur. De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaatsen bevinden zich voor de Albert Heijn op de Van Schevichavenstraat.