Categorie: Cultuur

Welkom bij Perplex – het studenten café in hartje Nijmegen! Bij Perplex houden we van studenten, goed eten, gezelligheid en God. Iedereen is welkom en alles is vrijblijvend. Behoefte aan mensen, een plek om te studeren of op zoek naar zingeving? Perplex heeft het allemaal. Je mag hier relaxen, genieten van goede koffie of thee, elke donderdag mee-eten bij het Donderdag Diner én goede gesprekken. We vinden het leuk om je te leren kennen. Kom je een keer langs?


concept van het event !There are 6 dancers

• Every dancer chooses 1 song of their own 

• The crowd chooses which 2 dancers will be dancing against each other 

• 2 rounds per battle, each round 1 song from the dancers (the DJ will have all their songs ready to play)

• Every round there will be a concept picked from the box 

• The concepts in the box are written by strangers throughout Nijmegen

• Every exchange/battle round has 6 minutes (3 min per dancer), this way the dancer can fully own his/her performance and build it up from intro till outro 

• The exchange/battle rounds will last for +- 20 minutes 

• In total there will be 3 exchange/battles 

• After every exchange/battle there will be a 15 minutes break where there is room to JAM with one another on the music played by the DJ 

• The host will carry the battle by letting the audience be a part of the battle through letting them choose which dancers they want to see dancing against one another. Also the host will grab the concept out of the box and read it in front of the dancers and the audience. The dancer that will start is the one who’s song got picked first (song pick through rock paper scissors) 

• No judges, just an audience and the magic that happens on the dance floor

Meditatie is onze dagelijkse beoefening en onze studie is gericht op het verwerven van inzicht in onze eigen levenssituatie. Niet de intellectuele kennis staat voorop, maar het ontdekken en ontwikkelen van innerlijke wijsheid in elk van ons.


Het aanbod van activiteiten van Jewel Heart Nederland bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma gebaseerd op de vele lessen en transcripten van onze Tibetaanse leraar Gelek Rimpoche. Naast het doorlopende programma nodigen we regelmatig gastsprekers uit en organiseren we week- en weekend retraites.


Voor meer informatie zie: https://www.jewelheart.nl/nl/

Kom op het terrein van Kiemkracht64 en je waant je meteen in een andere wereld. Hier is groen vergaderen écht groen! Niet alleen bruist het land van (eetbare) planten, struiken en bomen, ook het bijzonder organisch gevormde aardehuis is duurzaam gebouwd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen.


Op deze inspirerende locatie staat de verbinding tussen mens en natuur centraal. Een vergadering, cursus, viering of dag-retraite is bij Kiemkracht64 altijd een unieke ervaring.


  • Biologisch, vegetarisch en CO2 neutraal
  • Op 1,2 hectare eetbaar landschap
  • Verfijnd seizoensgebonden eten van eigen bodem
  • Volledig verzorgd en op maat


(H)eerlijk eten


Kies je voor lunch of diner bij Kiemkracht64, dan zal het meeste daarvan vers uit onze eigen tuin komen, biologisch en seizoensgebonden zijn. In de open keuken verzorgen onze inventieve chefs verfijnde vegetarische en/of veganistische gerechten van het land, die mensen inspireren en waarbij het vlees en de vis niet gemist zullen worden. Daarnaast hebben we verschillende opties aan snacks.


Oase van groen


Het aardehuis van Kiemkracht64 wordt omringd door een prachtig divers en eetbaar landschap van 1,2 hectare met een grote natuurwaarde. Huurders van onze ruimtes zijn vrij om de buitenruimte te gebruiken. Lijkt het jullie leuk om meer te weten over Kiemkracht64 en onze bezigheden? Dat kan. Wij geven jou en je collega’s graag korte uitleg of een meer uitgebreide rondleiding door de regeneratieve moestuin en het voedselbos.


Groepsactiviteiten


Bij Kiemkracht64 kom je niet alleen maar om volledig ontzorgd te vergaderen, maar ook om je te laten inspireren! Naast de ruimtes bieden wij dan ook verschillende activiteiten aan. Test jullie outdoor wilderness skills met een workshop vuur maken of geef jullie team spirit een boost door samen te drummen! Bekijk hier een overzicht van alle optionele groepsactiviteiten die wij aanbieden aan onze zakelijke huurders.


Ruimtes


Het gebouw heeft drie verschillende ruimtes, elk met hun eigen unieke sfeer en mogelijkheden. Wil je het hele aardehuis huren voor volledige privacy? Ook dat is mogelijk!  Wil je de ruimtes graag een keer komen bekijken? Eke dinsdag en donderdag kun je tussen 10 en 11 bij ons binnenlopen zonder afspraak. Wil je op een ander moment langskomen, neem dan even contact met ons op.

Kunst nodigt uit om het onbekende te verkennen, werkt als kritische spiegel, en creëert nieuwe vergezichten. Door het programmeren van experimentele en geëngageerde actuele kunst wil P–OST een generator zijn die aanzet tot een zelfstandige, creatieve en open denkwijze. Platform P–OST werkt vanuit vier pijlers: engagement, experiment, samenwerking en talentontwikkeling. P–OST verbindt en stimuleert de ontwikkeling van opkomende kunstenaars, curatoren en schrijvers. Enerverende kunstproducties die een krachtig visueel en inhoudelijk spanningsveld genereren zijn het uitgangspunt. Tentoonstellingen, performances, educatieve activiteiten, lezingen en gesprekken maken van P–OST een presentatie-instelling, een ontmoetingsplek, broedplek, en klankkamer voor een breed en met name jong publiek. Tegendraadse nieuwsgierigheid vormt de spil waar makers en bezoekers elkaar vinden. Het is niet toevallig dat P–OST is ontstaan in Nijmegen met haar rijke emancipatorische traditie. In samenwerking met verschillende culturele organisaties en podia in het stedelijk gebied Arnhem-Nijmegen, en een discursief programma, wil P–OST het (inter)nationale gesprek over kunst en cultuur inhoudelijk aanjagen.