Uitnodiging bijeenkomst ondermijning en cybercrime

Graag wijze we jou als ondernemer op de digitale bijeenkomst ‘Cybercrime én de georganiseerde criminaliteit’. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 december om 13.00 uur (tot 14.15 uur). Tijdens deze bijeenkomst word je meegenomen in de wereld van cybercrime én de georganiseerde criminaliteit. Het is van groot belang hier aandacht aan te besteden, omdat de productie van drugs vaak op bedrijventerreinen gebeurt. Daarnaast laten we jou zien hoe je veilig online kunt zijn. Wil je de bijeenkomst digitaal bijwonen? Meld je dan hier aan.

Het programma

1. Opening start om 13.00 uur

Zorg dat je op tijd bent, want de bijeenkomst start stipt om 13.00 uur!

2. Korte cyber awareness training voor ondernemers (30 min)

Deze interessante (niet-technische) training wordt georganiseerd door de NFIR (Nederlands Forensisch Incident Response) in samenwerking met het PVO (Platform Veilig Ondernemen). Het doel is om de cyberweerbaarheid onder ondernemers te vergroten. Je hebt de mogelijkheid om tussendoor vragen te stellen en er worden concrete tips gegeven die je direct in de praktijk kunt toepassen. Welke soorten cybercriminaliteit ken je, welke oplossingen zijn er om uzelf en jouw onderneming hiertegen te beschermen?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Accountbeveiliging
  • Password managers
  • Betrouwbare applicaties
  • Vormen van phishing
  • Wi-Fi security
  • De brug tussen fysiek en digitaal

3. Ondernemers Alert (30 min)

Wat is ondermijning, hoe kan ik het herkennen en wat kan ik zelf doen?
Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De boerenschuur of het kassencomplex dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van ondermijning die ook in jouw omgeving kunnen voorkomen.

Steeds meer proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, het buitengebied en ondernemers hen biedt. Criminelen hebben ondernemers nodig om aan spullen te komen. Vaak gebeurt dit onbewust.
Tijdens deze bijeenkomst maken we het ‘onzichtbare zichtbaar’, om zo samen ondermijnende criminaliteit tegen te gaan.

Je kunt je hier aanmelden voor de online bijeenkomst of via onderstaande knop.

Bonus; Doe mee aan de phishing test!

Wil je graag weten hoe weerbaar jezelf bent tegen phishing? Naast deelname aan deze bijeenkomst kun je je hieronder ook aanmelden voor een kleine test. Door middel van deze test zal geïnventariseerd worden hoe weerbaar je bent voorafgaand aan én na afloop van de workshop. Doe mee, daag jezelf uit!

>> Aanmelden phishing test

Deze digitale bijeenkomst wordt u aangeboden door: Bedrijvenvereniging TPN-WEST, Bedrijvenvereniging Bijsterhuizen,
Bedrijventerrein BNZ, Ondernemersvereniging de Winkelsteeg, Ondernemersvereniging Waalsprong, Bedrijvenvereniging
Wijchen-Oost en Vereniging Centrum Ondernemers Binnenstad