CTB checkpoint

Polsbandjes: één keer checken voor een hele avond uit!

Sinds 25 september 2021 is ter bestrijding van het coronavirus de 1,5 meter afstand is niet langer de standaard, maar voor plekken waar het drukker wordt, zoals café, restaurant, sportkantine, bioscoop en theater is een Coronacheck verplicht.

De richtlijnen

Een Coronabewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een Coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Een bewijs van een negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 24 uur.

Deze verplichting geldt niet als je afhaalt bij een eet- of drinkgelegenheid of op het terras bij een eet- of drinkgelegenheid. Om naar binnen te gaan voor bijvoorbeeld het toilet of om te betalen, is een Coronatoegangsbewijs wel verplicht.

Checkpoint locaties

Om lange wachtrijen bij entrees te voorkomen en u als ondernemer te ontlasten, zijn controle-units ingericht op de volgende locaties:

  • Molenstraat (ter hoogte van de kerk en ING)
  • Grote Markt (midden op het plein, ter hoogte van de Waagh)

Hier wordt door gecertificeerd beveiligingspersoneel de Coronacheck uitgevoerd en polsbandjes uitgegeven, welke toegang geven tot alle horeca in het centrum van Nijmegen. Bent u ondernemer binnen dit gebied, dan hoeft u bij bezoekers met zo’n polsbandje geen Coronacheck (corona-app + ID kaart) te doen bij de ingang. U mag daar overigens altijd wel naar vragen.

Geldigheid polsbandjes Coronacheck horeca

  1. Het polsbandje geldt voor alle ondernemingen in de binnenstad van Nijmegen binnen het gebied tussen spoor, singels en Waal. Het betreft dus zowel restaurants, cafés, culturele instellingen en andere uitgaansgelegenheden.
  2. Polsbandjes worden uitgegeven op:

– Donderdagen: 16:00 – 19:00 uur
– Vrijdagen: 16:00 – 19:00 uur
– Zaterdagen: 12:00 – 19:00 uur

De polsbandjes zijn dan geldig tot de volgende dag wanneer men een nieuw polsbandje kan halen. Dus een polsbandje gehaald op donderdag, is geldig tot vrijdag 15:59 uur.

  1. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geldt een andere kleur polsbandje; u moet dus controleren of het getoonde polsbandje geldig is voor die betreffende dag (zie achterkant van deze instructie). Wekelijks wordt via de nieuwsbrief van Huis voor de Binnenstad de kleuren voor de betreffende week bekend gemaakt. Om fraude te voorkomen dient deze informatie vertrouwelijk te worden behandeld, in uw en ons belang!
  2. Polsbandjes kunnen alleen afgehaald worden bij één van de controle-units.
  3. Men mag het polsbandje niet aan iemand anders geven; controleer dus goed of het polsbandje niet is beschadigd, verknipt, vervalst of anderzijds verdacht. Bij twijfel kunt u de bezoeker weigeren en een nieuw polsbandje laten ophalen bij één van de checklocaties.
  4. U mag altijd bij de ingang alsnog de QR-code en ID-bewijs controleren, ook als men een polsbandje heeft.