De voorzittershamer is overgedragen; Erik van Zanten is de nieuwe voorzitter van Huis voor de Binnenstad

Na meer dan vijf jaar droeg Turgay Tankir op 21 maart tijdens de Algemeen Bestuur vergadering het stokje over aan de nieuwe voorzitter Erik van Zanten. Huis voor de Binnenstad heeft in hem een bevlogen en onafhankelijke verbinder gevonden die goed bekend is met de Nijmeegse binnenstad.

Erik van Zanten is een betrokken Nijmegenaar en vindt Nijmegen de mooiste stad van Nederland, mogelijk zelfs de mooiste van de wereld. Hij ervaart dat Nijmegen veel betekent in zijn leven en draagt als een soort wederdienst graag een steentje bij om Nijmegen mooier te maken. Als rode draad in zijn leven spant Erik zich graag in voor anderen door moeilijke zaken voor hen makkelijker te maken. Vanuit een scherpe blik op de wereld zet hij zijn omgeving maar ook zichzelf graag aan het denken.

Erik is woonachtig in de Nijmeegse binnenstad en kent daarmee de binnenstad van binnenuit. In de periode dat hij actief was als raadslid, hadden de onderwerpen ondernemerschap en economie zijn bijzondere aandacht. Naast dat hij in zijn werkzame leven operationeel manager is in de regio Arnhem Nijmegen voor Tempo-Team, is hij verder vice-voorzitter en mede-oprichter van de Fieldwork Foundation, een stichting die persoonlijk leed bestrijdt in Nijmegen en omgeving.