Digitaliseringsvouchers voor ondernemers in retail en horeca

Vanaf vandaag (22 december) kunnen Nijmeegse ondernemers in de retail en horeca via RvN@ een digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze vouchers kun je hulp inschakelen om bijvoorbeeld een webshop te starten. De gemeente wil met deze actie ondernemers ondersteunen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Door de aanhoudende coronacrisis kunnen veel ondernemers hun producten niet op de normale manier aanbieden. Digitale dienstverlening biedt daarom op dit moment kansen. Ondernemers kunnen de vouchers gebruiken om een expert in te huren die helpt om deze vorm van dienstverlening op te zetten. Dit blijft, ook na corona, belangrijk.

Wethouder Monique Esselbrugge: “De nieuwe lockdown vraagt natuurlijk weer veel van de veerkracht van onze ondernemers. Digitalisering is in deze tijd een essentiële voorwaarde voor veel bedrijven om te overleven, maar het is ook een voorwaarde om klaar te zijn voor een succesvolle toekomst na corona. De behoefte om die stap te zetten, is groot. Dat horen we van veel ondernemers. De digitaliseringvouchers helpen daarbij.”

Meer informatie over de voucher:

De vouchers, die vanaf vandaag 12.00 uur kunnen worden aangevraagd, dekken 50% van de totale kosten, met een maximale vergoeding van € 2.500,-. Er is in totaal € 62.000,- beschikbaar. Aanvragen kan via de website van de regionale innovatiehub RvN@, zie rvnhub.nl/vouchers. Hier vind je ook meer informatie over de voorwaarden.

>> Aanvragen voucher