Doe mee aan de Nijmeegse Poëzieweek

Het verlengen van de lockdown heeft voor jullie de nodige gevolgen. Ook voor de Nijmeegse Poëzieweek houdt het in dat Bibliotheek Gelderland Zuid hun plannen op een andere manier moeten uitvoeren. Normaal hebben ze een bomvol programma, met dichters op straathoeken, pleinen en mooie programma’s waar veel publiek op af komt. Op zaterdag is er altijd een evenement in het centrum. Hun doelstelling is namelijk om poëzie op een toegankelijke manier naar de mensen toe te brengen. Dat gaan ze nog steeds doen, alleen dan in aangepaste en verantwoorde vorm. Hiervoor willen ze graag met jullie samenwerken.

Wat zijn de plannen?

  • Een posterwandeling langs etalages in het centrum voor volwassenen. Hiervoor worden poster gemaakt met gedichten die uit speciale coronabundel die de Dichter Des Vaderlands samen met PoëzieCentrum Nederland (gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen) samengesteld heeft. Er komen 11 a 12 posters met gedichten van Nijmeegse dichters op A2 formaat. Deze worden vormgegeven door de ontwerper die ook de wandelroute van Jaap Robben heeft ontworpen.
  • Een posterwandeling langs etalages in het centrum voor kinderen. Hiervoor worden posters gemaakt met gedichten uit de Plintbundel DICHTER, corona – de wereld staat stil e op z’n kop. Er komen hier ook leuke doe-opdrachten bij en geluidsfragmenten die je via een QR-code kunt scannen.
  • Servetten met een gedicht van Wout Waanders, de huidige stadsdichter. Deze willen ze graag via horecaondernemers mee geven in tasjes met afhaal- of bezorgmaaltijden.

Ze zijn dus op zoek naar ondernemers bij wie ze een poster in de etalage mogen hangen. Deze komen van 28 januari t/m 3 februari in de etalage te hangen. Ook zijn ze op zoek naar horecaondernemers die het leuk vinden om tijdens deze periode de poëzieservetten mee te geven in de tasjes. Ze leveren uiteraard alles gratis aan. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Help jij mee? Meld je dan nu aan via onderstaande knop:

Of mail naar Marjolein Hordijk: mhordijk@obgz.nl. In het geval van de servetten ontvangt ze ook graag een aantal, zodat ze die kan leveren.

Ze promoten dit via al hun beschikbare kanalen en noemen daar de deelnemende ondernemers uiteraard in!

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Marjolein Hordijk: mhordijk@obgz.nl of bel 024 – 327 49 15.

www.literaireactiviteitennijmegen.nl/poezieweek/