EuroGames Nijmegen: De binnenstad van Nijmegen de week na de vierdaagse nog steeds bruisend

Van 27 tot en met 30 juli vinden de EuroGames in Nijmegen plaats. Behalve het grootste sportfestival voor LHBTIQ+’ers met meer dan 2000 sporters uit 17 verschillende sporten door heel Nijmegen is dat een Nijmegenwaardige cultuurexplosie met ook een bomvol programma in de binnenstad.

Opening en sluiting op de Waalkade

De opening van de EuroGames vieren we op 27 juli groots op de Waalkade.  De hoofdacts van deze avond zijn Son Mieux, die met het toepasselijke nummer Multicolor dit jaar echt is doorgebroken. Daarnaast treed Ellen ten Damme solo op, is er de vlaggenparade met vlaggen van alle sporters die deelnemen uit meer dan 35 verschillende landen en worden deze spelen officieel geopend. Hierbij mogen de de drag queens van Haus of ThomTom natuurlijk niet ontbreken. Ook kan iedereen danser Shinshan, die Holland’s Got Talent won in 2019 en daarna in Parijs de eerste wereldkampioen ‘Dance your style’ werd komen bewonderen. Kortom, deze opening van de EuroGames wil je niet missen.

Groot en divers cultureel en sociaal programma

Veel culturele activiteiten vinden plaats in het midden van de binnenstad, op het plein voor LUX: de EuroGames Village. Dagelijks treedt vanaf de middag een keur aan artiesten op: (homo)koren, bands, singer-songwriters zoals Linde Schöne, DJ’s en een heus orkest op zaterdagmiddag: het Ricciotti Ensemble. Op de eerste dag, woensdag 27 juli, wordt iedereen welkom geheten door Nijmeegse Annie, uiteraard op haar snorpony, die alle deelnemers van de Eurogames het nuilen zal laten vergaan. Daarnaast is op de EuroGames Village een informatiemarkt, zijn er diverse sportclinics en kan de honger gestild worden bij een van de foodtrucks. In de Mariënburgkapel en Bibliotheek zijn daarbij nog diverse exposities te bewonderen.

Weer spektakel bij de Afsluiting

De sluitingsceremonie op zaterdag 30 juli kent veel nieuwe namen met zes fantastische zangers en zangeressen, waaronder Emmaly Brown en Jordan Roy. Verder heeft Trinxx een optreden toegezegd; deze drie Antwerpse jongens combineren  een swingende dj-set met het dansen op hoge hakken. Zoals al bekend was, maken Julia Zahra, winnares van The Voice én De beste zangers, en Fata Boom de avond compleet. Bij deze ceremonies die van 19:00-24:00 plaatsvinden op de Waalkade wordt veel aanloop verwacht.

Nijmegen kan Europa laten zien hoe mooi het is!

Eerdere edities van de EuroGames vonden plaats in grote steden als Kopenhagen en Rome. Nijmegen is de kleinste stad tot nu toe die dit sportevenement, dat jaarlijks plaatsvindt, mag organiseren. Met het bomvolle programma dat volledig te vinden is op onze website valt er echt voor iedereen iets te beleven. Wees dus niet getreurd als de vierdaagseweek alweer voorbij is, een nieuwe week met een bruisende binnenstad wacht dan alweer op jullie!