Goedkoop parkeren in de daluren

Samen met de Gemeente Nijmegen zetten we deze winter vol in op een spreiding van de drukte in de binnenstad. Met een goedkoop parkeertarief in de doordeweekse ochtenden helpen we zo ondernemers om in de traditioneel drukbezochte decembermaand dit jaar te zorgen voor meer spreiding. Bovendien zijn er in het kader van de Nijmeegse Winterweken leuke ‘coronaproof’ activiteiten ingezet om voor gepaste sfeer te zorgen tijdens de donkere uurtjes.

Daltarief parkeergarages in de ochtend (ma-vr)

De hele maand december ​is het parkeren in de stad op bepaalde momenten een stuk goedkoper. Bezoekers kunnen op doordeweekse ochtenden voor € 0,50 per uur parkeren in de 4 Nijmeegse parkeergarages. Het speciale ochtendtarief geldt van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur voor parkeergarages Kelkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel.

Sfeervolle Nijmeegse Winterweken

Ook de Nijmeegse Winterweken gaan dit jaar door, zei het een beetje aangepast natuurlijk. Tijdens het event van 19 december t/m 3 januari zijn er activiteiten bedacht die volledig in lijn zijn met de coronamaatregelen. De gemeente draagt (ook financieel) bij aan lichtgevende objecten en een CityQuiz die (vooral op andere momenten van de dag) op een coronaveilige manier voor extra sfeer moeten zorgen. Lees meer.

Samen de drukte spreiden

De tijdelijke verlaging van het parkeertarief in de ochtenduren is een initiatief van Huis voor de Binnenstad. Wethouder Monique Esselbrugge: “Het idee is dat mensen doelgericht en vaker doordeweeks en tijdens daluren decemberinkopen doen. Zo willen we de drukte op bijvoorbeeld zaterdagmiddagen verminderen. Met de bijdrage aan de Nijmeegse Winterweken ondersteunen we ondernemers met initiatieven die coronaproof sociale verbinding mogelijk maken”

CityQuiz en lichtobjecten

Tijdens de kerstperiode in Nijmegen vinden er diverse activiteiten plaats die worden georganiseerd door het Huis van de Binnenstad en ondernemers, met name in de St.- Stevenskerk. Met lichtobjecten krijgt de kerstperiode ondanks de huidige situatie toch nog een sfeervolle binnenstad. Bezoekers kunnen daarnaast een CityQuiz spelen via een app. Op de lichtobjecten staan QR-codes, die een sprookjesverhaal vertellen aan kinderen. Lees er meer over op de website.