Gratis online training voor meer regiokennis

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe trainingen, die vanaf nu beschikbaar zijn op regioambassadeur.nl. Haal je kennis over de regio op, zodat je je gasten komende zomer gastvrij kunt ontvangen. De meeste trainingen kosten hooguit een uurtje van je tijd. Met het toevoegen van deze zes extra trainingen komt het totaal aantal trainingen op het trainingsplatform op veertig! Volg direct een van de nieuwe trainingen of bekijk het complete aanbod. Een goede toeristische zomer gewenst!

Bekijk hier het aanbod gratis trainingen

Trainingen

Slag om Arnhem

Dit jaar staat  in het teken van de 75-jarige herdenking van de gevechten van september 1944. In de training Slag om Arnhem leer je wat er gebeurde in de vier gemeenten van de Airborne Region: Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum. Niet alleen de geschiedenis staat centraal, maar ook hoe de gebeurtenissen in 2019 en 2020 worden herdacht.

Gelderse kastelen

Gelderland heeft een rijk bezit aan kastelen en prachtige natuur. Geldersch Landschap & Kasteelen(GLK) zorgt voor het behoud en beheer van een groot deel van dit prachtige erfgoed. Zeven kastelen kennen een geregelde openstelling. Veel natuurgebieden kunnen het hele jaar door worden bezocht. In deze cursus leer je welke kastelen en gebieden dat zijn. Je maakt kennis met de historie van de gebouwen, leert de verschillen in interieur en hun bezoekmogelijkheden. Je krijgt tips hoe je je gasten het best kunt adviseren een kasteel of natuurgebied te bezoeken.

Gastvrijheid

Ben je benieuwd wat Gastvrijheid nu eigenlijk betekent en hoe je dit het beste in praktijk kan brengen, volg dan de twee trainingen over Gastvrijheid in de praktijk. In deze trainingen leggen we uit waarom gastvrijheid zo belangrijk is. We belichten de kansen die het gastvrij zijn biedt en er worden verschillende praktische voorbeelden gegeven hoe jij gastvrij kunt zijn in de trainingGastvrij ontvangen.

Duitse doelgroep

Om een beter beeld te krijgen over onze oosterburen volg je de training over Duitse doelgroepen. Je leert wie de verschillende doelgroepen zijn en hoe je deze doelgroepen kunt bereiken. Om je kennis te verbreden over het bereiken van de Duitse doelgroepen kan je aansluitend een training volgen over het inzetten van Social Media in Duitsland. Bekijk ook de training Social Media Marketing Duitsland.

Land van Maas en Waal

In deze cursus doe je toeristische basiskennis op van het Land van Maas en Waal. Je leert over de geschiedenis van deze streek en de betekenis van de twee grote rivieren die aan de noord- en zuidzijde stromen. Je leert in de cursus wat er allemaal te zien, te doen en te beleven is in het Land van Maas en Waal.