Help mee met het renoveren van het Carillon

Het carillon in de Koningstraat is toe aan renovatie!

Uw bijdrage maakt het mogelijk om het carillon in de Koningstraat te renoveren. Dit voor ondernemers en publiek aantrekkelijke culturele marketingtooltje is gebouwd in 1955. Het was een steuntje in de rug voor de Nijmeegse bevolking tijdens de wederopbouw periode na Tweede Wereldoorlog. Een carillon die het verleden laat herleven in Nijmegen.

Het draaiplateau voor het poppenspel is inmiddels gerestaureerd met giften (een bijdrage van aannemersbedrijf van Tienen in verband haar 200 jarig jubileum!),

De volgende stap is de vervanging van de speelcomputer en aanpassing van de carillonklokken. Door het oude systeem te vervangen voor een nieuwe kan deze een veelvoud aan liedjes spelen! Ook kan er per seizoen van muziek en poppen gewisseld worden. Denk hierbij aan ‘Sinterklaas Kapoentje’ tijdens Sinterklaas en mooie kerstliedjes.

De basis gelegd met bijdragen uit het Binnenstadfonds en van de Gemeente. Daarnaast het cultuurfonds. Via dit fonds kunt u een fiscaal vriendelijke donatie  doen, zodat we als ondernemers van de binnenstad samen ervoor zorgen dat het carillon verder gerenoveerd kan worden!

>> Help mee met het renoveren van het Carillon