Horeca in coronatijd

De horeca is alweer bijna 2 maanden dicht. Wij en de gemeente Nijmegen kunnen ons voorstellen dat deze tweede sluiting wederom ernstige gevolgen heeft voor de (financiële) situatie van jouw bedrijf. Een goede en gezonde horeca is belangrijk voor een bruisende, aantrekkelijke stad. De horeca is ook een belangrijke werkgever. Daarom blijft de gemeente zich ook in de coronacrisis inzetten voor de horeca. Bijvoorbeeld door lokale lasten te verlagen, de pré-winterscans, verschillende steunmaatregelen en waar mogelijk versoepelde procedures. Meer informatie hierover op de pagina ondernemen en Coronavirus op nijmegen.nl.

Wat mag je waar verkopen?

De afgelopen tijd zijn er bij de gemeente veel vragen binnen gekomen vanuit de horeca over het inzetten van het terras als verkooppunt, tijdelijke winkelvoering of het inrichten van loket-verkoop. In het schema ‘Wat mag je waar verkopen’ krijg je alvast antwoord op veel gestelde vragen over wat er nu wel en niet mag in de horeca met de huidige coronamaatregelen.

Pas op voor criminele investeerders

Verder wil de gemeente jou waarschuwen voor mogelijke criminele ‘weldoeners’. Het is heel begrijpelijk dat in de horeca financiële problemen ontstaan door de coronacrisis. Daarom kan het juist nu voor criminelen interessant om in horecabedrijven te investeren. Criminele organisaties gaan zeer professioneel te werk en bieden horecaondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld. Dit lijkt misschien aantrekkelijk, maar het kan nare gevolgen hebben voor jouw bedrijf, waar je niet makkelijk vanaf komt. In deze folder lees je hier mee over. Hiermee sluit de gemeente aan bij onder andere de campagne die Koninklijke Horeca Nederland over dit onderwerp voert. Ook ben je natuurlijk van harte welkom bij het OndernemersPunt voor advies.

Heb je vragen over bovenstaande brief van de gemeente of kun je advies gebruiken? Bel of mail het OndernemersPunt 024-3299800 – ondernemerspunt@nijmegen.nl.