Informatie over rioolrenovatie

Door middel van dit bericht informeren wij jullie alvast over de werkzaamheden die dit najaar, ondergronds, plaats vinden aan enkele grote riolen in het centrum.

De riolen, waarvan de oudste stamt uit 1879, zijn toe aan onderhoud en worden vanwege hun ligging sleufloos gerenoveerd. Dit betekend dat de straat niet open wordt gebroken en er alleen ter plaatsen van een aantal putten bovengronds werkzaamheden zijn. Deze putten vormen de in- en uitgang van het materiaal voor de werkzaamheden. De werkzaamheden worden gezamenlijk voorbereidt met en uitgevoerd door GMB Rioolrenovatie.

Mogelijk overlast

In verband met sinterklaas- en kersttijd zijn er geen werkzaamheden tussen half november en half januari. We streven ernaar alles voor half november gereed te hebben. Afhankelijk van de lengte van de rioolstreng is er per locatie een aantal dagen werk.

Op straatniveau is er gedure nde deze werkzaamheden overlast door het werk rondom de putten. Dit kan leiden tot een omleiding voor gemotoriseerd bestemmingsverkeer. Voor fiets- en voetgangers is de normale bereikbaarheid gegarandeerd.

De locaties zijn (zie afbeeldingen):

Molenstraat / Bisschop Hamerstraat (hoofdafvoer uit 1896): tussen het Keizer Karelplein en de Ziekerstraat. Uit te voeren in 3 strengen.

Van der Brugghenstraat (hoofdafvoer uit 1896): uit te voeren in 1 streng.

Doddendaal (hoofdafvoer uit 1953): tussen de Regulierstraat en de Kroonstraat. Uit te voeren in 1 a 2 strengen.

Joris Ivensplein (overstortriool uit 1879): tussen de kruising met de Kronenburgersingel en de Waalkade . Uit te voeren in 1 a 2 strengen.

Nader informatie

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt u via ons en eventuele huis-aan-huis brieven nader en locatie specifiek geïnformeerd. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Robert Tannemaat, projectleider van gemeente Nijmegen: r.tannemaat@nijmegen.nl