Nijmeegse Winterweken trekt wederom meer bezoekers

In de periode van 14 december t/m 5 januari was er van alles te beleven in de Stevenskerk waaronder het ophangen van kinderwensen in de 8 meter hoge, prachtige WinterWensboom. Afgelopen zondag sloten de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk sfeervol af met de wensen- uitreiking voor de kinderen. Met maar liefst 23.798 bezoekers is de tweede editie succesvol afgesloten.

Een paar feiten op een rij:

 • Meer dan 1200 wensen werden opgeschreven
 • Het Live Yogaconcert was een ware belevenis, een oase van rust én uitverkocht binnen 2 weken. De Stevenskerk was goed gevuld met ruim 75 yogamatjes.
 • Er werden wel 80 lampionnen geknutseld voor de lampionnenoptocht, uiteindelijk liepen er zo’n 100 kids en ouders mee.
 • De traditionele kerstconcerten waren zoals ieder jaar uitverkocht
 • Meer dan 1800 foto’s werden er genomen bij de KameraKast in kerstsferen
 • Bierproeverijen waren volledig uitverkocht, met iedere zaterdag en zondag 2 proeverijen per dag was dit wederom een succes
 • De kinderknutselactiviteiten en Kindertheatervoorstelling de Droomtroon trokken dagelijks minstens 100 enthousiaste kids
 • Aan dansworkshops werd driftig meegedaan en voor de dansvoorstellingen liep de kerk meerdere dagen vol
 • De voorlezers van de Bibliotheek lieten de kinderen aandachtig luisteren, met maar liefst 16 voorleessessies was dit een groot programmaonderdeel
 • De 10 VR brillen van Go Short waren continue in gebruik
 • De musicalles en circusles van de Lindenberg trokken veel kinderen en publiek

Als afsluiter werden de wenswinnaars op 5 januari bekend gemaakt. Waarvan een speciaal geselecteerd ‘elftal’ door N.E.C. Maatschappelijk. De winnaars kregen tijdens de uitreiking een echte N.E.C. kerstbal en zijn uitgenodigd voor een spannende N.E.C. dag waarop de wensen in vervulling gaan. De wensen varieerden van een gesigneerde voetbal tot aan voetballen met de N.E.C. spelers.

De twaalfde wenswinnaar was een speciale wens voor zieke kinderen. Winnares Emi, dol op prinsessen, wenste een prinsen en prinsessendag voor zieke kinderen in het ziekenhuis. Zij werd tijdens de uitreiking verrast met een prachtige prinsessenjurk en gaat samen met de Winterfee op pad om de zieke kinderen een bijzondere dag te laten beleven.

Kortom een zeer geslaagde tweede editie. De eerste editie van de Nijmeegse Winterweken bezochten bijna 17 duizend bezoekers de Nijmeegse Winterweken, het jaar daarvoor (geen Winterweken) bezochten ca. 8 duizend bezoekers de Stevenskerk in dezelfde periode. Genoeg argumenten om volgend jaar een derde editie te laten plaatsvinden. De volgende editie is van zaterdag 12 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021.

Wij zijn op zoek naar programmapartners voor de derde editie. Word ook programmapartner!

Bekijk hier de aftermovie