Ondernemersbijeenkomst

Nieuwjaarsbijeenkomst 28 januari 2020

Op 28 januari vond in de Waagh de nieuwjaarsbijeenkomst voor ondernemers plaats. Onder de noemer ‘Kansen in 2020’ kwamen tientallen ondernemers samen om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden en de plannen voor de binnenstad te bespreken. Lees hier een verslag van de avond.

ondernemersbijeenkomst huis voor de binnenstad

Samen aan tafel

De avond begon meteen goed. Vanaf 18:00 uur konden ondernemers elkaar ontmoeten en bijpraten. Onder het genot van soep en een broodje, ontstonden daarbij al direct veel mooie verbindingen, discussies en ideeën. Vervolgens startte een informatieve en interactieve bijeenkomst onder toeziend oog van wethouder Monique Esselbrugge en bestuursvoorzitter Turgay Tankir.

Terugblik 2019

Binnenstadmanager Maarten Mulder liet zien welke ideeën van de bijeenkomst 2019 ook echt zijn opgevolgd in 2020 en wat er met de inkomsten van het nieuw ingevoerde Binnenstadfonds is gedaan. Natuurlijk de kerstverlichting, maar ook tal van andere initiatieven kwamen voorbij. Zie ook de presentatie.

Kansen voor 2020

Vervolgens werd er vooral vooruitgeblikt naar de kansen voor 2020. Projectmanager Madelon Kersten ging daarbij  nog wat dieper in op de marketing en promotie plannen voor 2020. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer:

  • afvalinzameling
  • graffitibestrijding
  • AED-plaatsen
  • het carillon op Koningsplein
  • de marketing en nieuwe consumentensite IntoNijmegen.com
  • de cruisevaarten die Nijmegen bezoeken
  • het Huis van Sinterklaas
  • de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk

Aanwezigen kregen te zien wat er al is gedaan en welke wensen er nog meer zijn. En er werd vooral gevraagd naar welke kansen er nog meer liggen en welke bijdrage de ondernemer concreet zelf kan leveren op deze onderwerpen. Gezamenlijk ging men aan de slag om tot mooie ideeën te komen, met als resultaat enkele interessante ideeën die weer mee worden genomen voor eventuele opvolging. Zoals een trammetje van de Waalkade naar boven, een gezamenlijk platform voor het zoeken van personeel en een gratis parkeerweek (als test).

Samen verduurzamen

Na een korte break werd ingezoomd op de pilot ‘Samen verduurzamen’ en de ervaringen van ondernemers die daaraan hebben meegedaan. Eelco van IJken van Klimaatgerust toonde aan hoe interessant dit project kan zijn voor ondernemers én pandeigenaren. Zijn verhaal werd bevestigd door verschillende deelnemers. Wie nog wil deelnemen? Dat kan! Tijdens de bijeenkomst is bekend gemaakt dat een nieuwe pilotgroep van 10 locaties tegen hele gunstige voorwaarden kan instappen! De eerste bedrijven hebben zich direct al aangemeld. Wie interesse heeft kan kijken op de pagina Nijmegen Klimaatgerust.

Uitreiking Blauwe Steen

Blauwe SteenDe avond werd afgesloten met de uitreiking van de Blauwe Steen. Nadat de spanning goed was opgebouwd, werd Peter Kuipers feestelijk en officieel uitgeroepen tot de nieuwe Steendrager. In aanwezigheid van familie en vrienden werd Peter voor zijn jarenlange vrijwillige en bevlogen inzet voor de stad op gepaste wijze bedankt. Met als hoogtepunt het luiden van de klokken van de Stevenstoren speciaal voor hem.

En natuurlijk vooral de borrel..

Deze gezellige en feestelijke afsluiting zorgde voor een mooie overgang naar het laatste belangrijke onderdeel van de avond, de nieuwjaarsborrel. De verbindingen werden versterkt en ondernemers spraken nog uitgebreid verder over alle onderwerpen. Als die toewijding en betrokkenheid daar zich dit jaar ook echt zo doorzet, belooft het een heel mooi 2020 te worden voor de Nijmeegse binnenstad.

Zelf ideeën?

Heb jij als ondernemer zelf nog ideeën om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers? Of wil je een bijdrage leveren aan of meedoen met één van de vele projecten? Laat het ons weten! Mail over projecten naar m.mulder@centrumnijmegen.nl en over marketing naar m.kersten@centrumnijmegen.nl.