Ontdek de betoverende wereld van Novio Magica – Het eerste Fantasy Festival in het hart van Nijmegen!

Op 29 mei, tweede pinksterdag, vindt het eerste Novio Magica festival plaats in het centrum. De Stevenskerk is de hoofdlocatie van dit unieke evenement, dat volledig gewijd is aan fantasyboeken en -films. Daarnaast zijn er ook activiteiten op en rond het Mariënburgplein. Lees verder om er achter te komen hoe jij met jouw zaak kan deelnemen aan deze magische dag!

Novio Magica is het eerste festival in zijn soort en wordt georganiseerd door Bibliotheek Gelderland Zuid, Ieder Talent Telt, Arthouse LUX, Dekker van de Vegt boekverkopers en Gator Merchandise. Deze samenwerking heeft vorig jaar tijdens de Harry Potter Experience laten zien dat ze een geweldig programma kunnen neerzetten dat publiek uit het hele land aanspreekt. Om het festival duurzaam te maken, hebben ze ervoor gekozen om Harry Potter los te laten en zich op een breder genre te richten: fantasy. Hierdoor kan het festival elke twee jaar terugkeren en is er iets te beleven voor alle leeftijden.

Er worden meer dan 3000 bezoekers uit het hele land verwacht. Deze bezoekers zullen ook het centrum bezoeken. Heb jij een leuk idee om mee te doen in de festivalsfeer? Meld je dan aan bij de organisatie via mhordijk@obgz.nl. Denk bijvoorbeeld aan een leuke actie met een speciale aanbieding of een speciaal menu. Laat je fantasie de vrije loop! De leukste acties krijgen een plek op de Novio Magica website.