Oproep vanuit de VCV-Nijmegen

De situatie die is ontstaan door Covid-19 heeft grote impact op onze economie. We worden allemaal hard geraakt en het is onduidelijk hoe lang deze situatie nog gaat voortduren. Dat het gebrek aan omzet bij culturele instellingen, dienstverleners, horecaondernemers en retailers tot urgente liquiditeitsproblemen heeft geleid is evident. Dit kan directe gevolgen hebben voor huurbetaling. Wat we nodig hebben, om hier met zijn allen zo goed mogelijk uit te komen, is dialoog en heldere afspraken waarin de belangen van huurders en verhuurders zorgvuldig worden afgewogen.

Een aantal organisaties als NRW, IVBN, Vastgoedbelang, Vastgoedoverleg en Detailhandel Nederland hebben afspraken gemaakt hoe om te gaan met deze nieuwe ontstane situatie.

>> Lees hier hun afspraken

Het bestuur van de Vereniging eigenaren Commercieel Vastgoed schaart zich achter deze oproep en vraagt haar leden datzelfde te doen.

Wij roepen ondernemers èn eigenaren op, vanuit een constructieve houding met elkaar in gesprek te gaan. We moeten samen de schouders er onder zetten, er is geen andere manier!