Proefafsluiting Tweede Walstraat en van Welderenstraat

Van 5 september t/m 30 oktober gaat gemeente Nijmegen een proef doen met het afsluiten van de Tweede Walstraat en de Van Welderenstraat in de avond (18.00 tot 02.00 uur). Tijdens de proef sluiten ze de straten voor gemotoriseerde voertuigen (auto’s; motoren). Voetgangers, fietsers en scooters mogen wel de straten in en natuurlijk mogen nood- en hulpdiensten altijd doorrijden. 

Waarom is deze proef?

Deze proef is een wens van bewoners en ondernemers uit deze straten om verkeersoverlast tegen te gaan. Deze straten worden in de avonduren bezocht door automobilisten en motoren die op hoge snelheid rond rijden. De gemeente gaat onderzoeken welke gevolgen de afsluiting heeft voor de omgeving.

Wanneer, waar en hoe laat is de afsluiting?

De proef loopt van 5 september t/m 30 oktober 2022. In deze periode wordt de Tweede Walstraat vanaf de Molenstraat tot aan de Ziekerstraat afgesloten. Vanaf 3 oktober wordt ook de Van Welderenstraat afgesloten en wordt de Arksteestraat éénrichting naar de Oranjesingel.

De afsluiting geldt van 18.00 uur tot 02.00 uur. Tijdens koopavonden start de afsluiting om 21.00 uur.

Lees hier het hele bericht van de gemeente Nijmegen

Begin oktober en begin november (wanneer deel 1 en deel 2 van de proef net klaar zijn) organiseert de gemeente Nijmegen een inloopavond om de reacties op de proef op te halen.