Duurzame afvalinzameling

Duurzame afvalinzameling keukenafval voor bedrijven

Huis voor de Binnenstad start een pilot voor duurzame inzameling van keukenafval voor alle bedrijven in de binnenstad. De pilot kan gerealiseerd worden dankzij een financiële bijdrage uit het actieplan HartjeNijmegen van Gemeente Nijmegen.

De Coöperatieve Afvalinzameling Binnenstad UA (CAB) gaat deze dienst aanbieden en GroenCollect BV zal voor de uitvoering zorgen. GroenCollect BV is onder meer gespecialiseerd in het emissievrij inzamelen van waardevolle reststromen. Het afval wordt emissieloos opgehaald en gerecycled tot nieuwe artikelen of omgezet tot biogas. Zoals koffiedrab of sinaasappelschillen waar zeep van wordt gemaakt, brood wat verwerkt wordt tot jenever of organische afval wat dankzij de samenwerking met de ARN lokaal omgezet wordt tot biogas. Wij halen dus niet alleen de reststromen op, maar zorgen er ook voor dat de materialen bruikbaar zijn voor bedrijven die circulair ondernemen. Het gaat om de volgende afvalstromen:

  • Koffiedroes
  • Sinaasappelschillen
  • Brood
  • Swill (Gekookte en ongekookte voedselresten)

Hoe wordt het afval ingezameld?

De inzameling gebeurt met elektrische voertuigen waardoor er een lagere impact op het milieu ontstaat en dit stelt ons in staat makkelijker te verplaatsen door de binnenstad. Door het afval gescheiden in te laten zamelen besparen ondernemers op de kosten van restafval en voldoen ondernemers aan recente regelgeving omtrent gescheiden afvalinzameling.

Als inzamelmiddel worden emmers van 20l gebruikt, deze zijn volledig afsluitbaar en goed stapelbaar. Voor iedere stroom die gescheiden aangeboden wordt ontvangen ondernemers aparte emmers. Minimaal één keer per week (afhankelijk van het volume) worden volle emmers opgehaald en omgeruild voor industrieel gereinigde lege emmers retour die weer gevuld kunnen worden. Per emmer kost dit € 3,50 exclusief BTW. Een keer per maand ontvangen bedrijven een verzamelfactuur via CAB. De eerste 50 deelnemers kunnen gratis lid worden van CAB (t.w.v. € 50 euro).

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Deze pilot is tot stand gekomen dankzij: