Nijmegen Klimaatgerust

Pilot klimaatneutraal maken van (winkel)panden

We staan met zijn allen steeds vaker voor de vraag: hoe gaan we aan de slag om duurzamer te worden? Er zijn veel mogelijkheden maar het is niet altijd duidelijk wat het beste werkt voor jouw winkel.

Huis voor de Binnenstad start daarom een pilot met 10 ondernemers en hun pandeigenaar. Doel is om samen in beeld te brengen wat de haalbare verduurzamingsmaatregelen zijn voor commercieel vastgoed. We kijken daarbij specifiek naar de te halen besparingen en terugverdientijden. Binnen dit ‘klimaatgerust programma’ is ruimte voor een beperkt aantal pilots, dus wees er snel bij.

Interesse? Klik op klimaatneutraal maken Nijmeegse winkelpanden.

Meer over Nijmegen Klimaatgerust
Voor dit project werken we samen met VCVNijmegen en Climate NeutralFoundation (CNF). Wij willen graag het Klimaatgerust programma van CNF toepassen om Nijmeegse ondernemers (huurder) en vastgoedeigenaren (verhuurder) te ondersteunen in het nemen van concrete stappen in het reduceren van hun klimaatimpact. Het aangaan van de dialoog rondom de verdeling van de kosten voor de acties is een leidend thema.

Ook zullen we een model ontwikkelen en testen om tot een eerlijke onderlinge verdeling van de kosten en de baten te komen voor pandeigenaar en huurder.  Als dit succesvol is zullen we dit model ook beschikbaar stellen aan ander huurders en pandeigenaren.

Meer weten? Bekijk hier de Presentatie Nijmegen Klimaatgerust 11 juni 2019 of kijk op www.klimaatgerust.nl/klimaatplan.

Kronenburgerpark_centrumNijmegen_04-11-2018_Henk_Kersten