Stadsroute Walk of the Town geopend

Menigeen heeft de groene lijn in het stadscentrum van Nijmegen al gespot: Walk of the Town. Met het plaatsen van het eerste kunstwerk en de eerste schildering langs de route werd deze afgelopen zaterdag officieel geopend.

De wandellijn vormt een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten.

Kunst en info langs de route

Onderweg vinden wandelaars informatieborden met leuke weetjes en historische feiten. Kunstwerken van Niels van Bunningen en straat- en muurschilderingen van Krista Burger laten de verhalen leven. Gedurende het jaar verschijnen op onregelmatige basis meer kunstwerken en tekeningen langs de route.

Ondernemingen langs de route

Er is geen begin en einde aan Walk of the Town: het is een route van ruim 7 kilometer die bestaat uit twee lussen: een door de bovenstad en een door de benedenstad, die samenkomen op de Grote Markt. De wandeling hoeft natuurlijk niet in één keer te worden gedaan: men wordt juist gestimuleerd om de wandeling te combineren met een bezoek aan musea, winkels en cafés langs de route! Daarom is de website www.walkofthetown.nl gemaakt, als onderdeel van www.intonijmegen.com. Hierdoor komen alle ondernemingen langs de route goed in beeld!

Informatie delen

Wie informatie wil delen over Walk of the Town, kan deze Facebookpost en deze Instagrampost gebruiken. Vanaf vrijdag is er ook een korte video beschikbaar.