Tellingen

Passententellingen

In samenwerking met de Gemeente Nijmegen brengen wij met behulp van de nieuwste technologie de drukte in de binnenstad in beeld. Hoeveel personen en voertuigen zijn er in de binnenstad?

Op verschillende locaties in de stad zijn slimme sensoren opgehangen die 24/7 het druktebeeld meten. Met de resultaten van die metingen kun je als ondernemer nog beter inspelen op de behoefte van bezoekers. Denk daarbij aan inzet van personeel op de drukke tijden, het bepalen van je openingstijden of het inzetten van doelgerichte acties op juist rustiger tijden.

Het gaat dit jaar nog om een pilot, waarbij we onderzoeken of deze methode en de opgehaalde informatie voldoen aan de verwachtingen. De mogelijkheden zullen in de loop van de tijd uitgebreid worden. En goed om te weten…alles gaat privacy-veilig, volgens de laatste inzichten. Het is de bedoeling dat de informatie als open-data beschikbaar komt, zodat iedereen er op slimme wijze zijn voordeel mee kan doen. Wij zullen de data via onze website voor ondernemers toegankelijk maken.

De gegevens zijn nu beter inzichtelijk gemaakt in een nieuw dashboard. Het is nu onder andere mogelijk om aantallen bezoekers per uur per dag te zien en periodes met elkaar te vergelijken.