Terugblik Ondernemersavond

Druk bezochte avond in het teken van kansen voor 2019

Afgelopen dinsdag vond een druk bezochte avond plaats in het teken van kansen voor 2019. Circa 100 centrumondernemers bezochten de Stevenskerk voor deze feestelijke ondernemersbijeenkomst aan het begin van het jaar. Een mooie traditie lijkt geboren.

Terugblik op de avond

Na enige nuttige info over het nieuw ingevoerde binnenstadfonds (door Maarten Mulder), volgde een terugblik op de afgelopen Winterweken in de Stevenskerk en de mogelijke toekomst daarvan. Marjo van Ginneken hield vervolgens een presentatie over een belangrijk thema in 2019 ‘75 jaar vrijheid’. Deze kansrijke periode voor de binnenstad, begint met een bijzonder evenement op 21 februari ‘moment van leven, hoop en toekomst’ rond de brandgrens in de binnenstad. Journalist Rob Jaspers wist hier vurig over te vertellen.

Honderd ideeën voor de binnenstad

Voormalig nachtburgemeester, Angela Verkuijlen, daagde vervolgens de aanwezigen uit om met ideeën te komen voor verbetering van de binnenstad. De aanwezige ondernemers brachten zo’n 100 ideeën mee. Angela haalde ze op en hielt er een aantal tegen het licht om wat eerste prioriteiten te stellen. Met al deze ideeën gaan we de komende tijd aan de slag. Kijken wat haalbaar is en welke met inzet van het Binnenstadfonds een stapje verder gebracht kunnen worden.

Uitreiking Blauwe Steen 2018

Tenslotte was er de uitreiking van de Blauwe Steen 2018. Nimweegse Annie zette Rob Jaspers tot zijn grote verrassing in de schijnwerpers en steendrager 2017 Hubert Hendriks nam Rob op in het Broederschap van Steendragers. De avond werd vervolgens feestelijk afgesloten met een gezellige en informele borrel.

Enkele foto’s van de ondernemersavond: