Uitnodiging Kennisevent Toegankelijkheid

>> Deze bijeenkomst is tot nader bericht uitgesteld <<

Ben je toeristisch ondernemer in het Rijk van Nijmegen? Dan kun je 26 maart naar het Kennisevent Toegankelijkheid in Heuvelrijk Berg en Dal. Tijdens het kennisevent nemen ze jou mee in de belevingswereld van een gast die minder mobiel is, slecht zicht of een andere beperking heeft. Je krijgt vooral inspiratie en praktische tips om de toegankelijkheid van jouw locatie te verbeteren. En dat brengt lang niet altijd hoge kosten met zich mee!

Programma

  • Welkom door wethouder Sylvia Fleuren
  • Reisblogger Eelke Droomt vertelt over haar ervaringen.
  • Eelke deelt haar reisverhalen op het blog eelkedroomt.nl. Naast informatie over de toegankelijkheid van locaties is het een bron van inspiratie voor de doelgroep.
  • Rondleiding door Heuvelrijk Berg en Dal door Rosanne Belgers. Afgelopen jaar heeft hotel/groepsaccommodatie Heuvelrijk het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid mogen ontvangen. Tijdens de rondleiding zie je voor welke oplossingen zij gekozen hebben.
  • Beter toegankelijk, wat komt er allemaal bij kijken? Toelichting door een keurmeester van Ongehinderd. Ongehinderd heeft een team van keurmeesters die al honderden locaties op toegankelijkheid getoetst hebben. De resultaten staan in de app Ongehinderd.
  • Wat kan je morgen al doen? We presenteren en testen een aantal praktische oplossingen.
  • Napraten en ervaringen uitwisselen onder genot van drankje en hapje.

Aanmelden

Kom jij ook? Graag opgeven vóór 20 maart 2020 door een mailtje te sturen naar zorgeloos@bergendal.nl, met als onderwerp ‘Kennisevent Toegankelijkheid’.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 26 maart 2020
Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur 
Locatie: Heuvelrijk Berg en Dal, Wylerbaan 1-c, 6561 KN Groesbeek