Uitnodiging webinar zero-emissiezones en verkeersbesluit

Beste ondernemers,

Op 1 januari 2025 voert de gemeente drie zero-emissiezones in, namelijk in de Binnenstad, Hof van Holland en Heijendaal. Dit zijn gebieden waar vanaf dat moment alleen nog maar bestelbussen en vrachtwagens zonder uitstoot mogen rijden. Om de ondernemers te helpen bij deze moeilijke transitie geeft Tim Wille, zero-emissieadvsieur, gratis advies en beantwoord hij vragen van ondernemers. Hij is niet alleen voor ondernemers het aanspreekpunt, maar ook andere stakeholders kunnen bij hem terecht.

CONTACT

Wat gaat er gebeuren:

  1. In februari worden de ontwerp verkeersbesluiten gepubliceerd. Het ontwerp-verkeersbesluit en de ontheffingen zullen openbaar zijn voor een periode van 6 weken: van 15 februari t/m 28 maart 2024. Tijdens deze periode kan iedereen een reactie geven. Het verkeersbesluit en de ontheffingen zijn in te zien bij de balie op het gemeentehuis tijdens kantooruren: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en digitaal te bekijken op (https://www.nijmegen.nl/zero-emissie)
  2. Na 6 weken stelt de gemeente een lijst op van alle binnengekomen reacties en beantwoordt de vragen. Hiermee krijgt de gemeente inzicht in mogelijke knelpunten of onduidelijkheden in de voorgestelde maatregelen en ontheffingen.
  3. De antwoorden worden openbaar gedeeld en, als het nodig is, zullen het verkeersbesluit en de ontheffingen aangepast worden. Het definitieve verkeersbesluit wordt dan in het vierde kwartaal van 2024 vastgesteld.
  4. De definitieve besluiten en ontheffingen worden op www.nijmegen.nl/zero-emissie gedeeld.

Zienswijze:

Ondernemers en bewoners kunnen een zienswijze indienen op het verkeersbesluit door:

  1. Stuur een brief naar:

Gemeente Nijmegen, Postbus 9105, 6500 HG NIJMEGEN. Onder vermelding van: ZE-zone Tav Dhr. P. Manten

  1. Stuur een e-mail naar zero-emissie@nijmegen.nl en vermeld in het onderwerp ZE-zone
  2. Bel het KlantContactCentrum via 14 024 op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur (bel vanuit het buitenland via 0031 24 329 90 00) en geef aan dat u een reactie wilt doorgeven over de ZE-zones. Zij maken een notitie.

Webinar zero-emissiezones en verkeersbesluit

Op dinsdag 20 februari en vrijdag 23 februari organiseert Gemeente Nijmegen een webinar om te informeren over de zero-emissiezones en de procedure voor de zienswijze van het verkeersbesluit. Dit webinar is bedoeld voor ondernemers en bewoners. Er is ruimte om vragen te stellen, maar een vraag in dit webinar staat niet gelijk aan het indienen van een zienswijze. Dat moet volgens bovenstaande manieren gedaan worden. Aanmelden voor het webinar doe je hier:

AANMELDEN