Uitnodiging: werkbijeenkomst over terrassen

Graag nodigen wij nogmaals alle ondernemers uit voor een werkbijeenkomst over terrassen in het centrum op:

Maandag 16 december
Van 17.00 tot 19.00 uur
In de Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Huis voor de Binnenstad, het Bewonersplatform Centrum Nijmegen en gemeente Nijmegen.

Waarom?

Aantrekkelijke horeca en terrassen in het centrum zijn van belang voor bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Voor de ondernemer verruimt een terras de exploitatiemogelijkheden van zijn zaak en is een belangrijke inkomstenbron. Voor de bezoekers draagt het terras bij aan een aantrekkelijke binnenstad, waar het prettig vertoeven is. Ook omwonenden kunnen gebruik maken van de terrassen in de binnenstad. Tegelijkertijd is voor hen van belang dat mogelijke overlast, meestal geluidshinder, binnen de perken blijft.

Denk  mee

De gemeente werkt op dit moment aan aanpassingen van het bestaande terrassenbeleid. Graag kijken we daarom gezamenlijk naar de nu geldende regels en horen we je wensen, vragen en opmerkingen: wat gaat er goed, wat kan er beter? Welke tips en tops wil je aan de gemeente meegeven?

Het programma van deze avond

  • Opening door gespreksleider Jan Bart Wilschut.
  • Interview met wethouder Monique Esselbrugge, Jolanda van Veluw (voorzitter Bewonersplatform Nijmegen Centrum) en Maarten Mulder (Binnenstadmanager Huis voor de Binnenstad).
  • Korte toelichting op de huidige terrasregels.
  • Reactie uit de zaal.
  • Op “stadssafari” langs de terrassen door de binnenstad, of op “binnensafari” verder praten over de verschillende thema’s rond terrassen.

Kom je ook?

Meld je dan a.u.b. aan via deze link en geef je naam en adres door en of je bewoner of ondernemer in de binnenstad bent. Je ontvangt dan een bevestiging. Voor soep en een broodje wordt gezorgd.