Vacature: Kwartiermarker Valkhofkwartier

Wil jij je inzetten voor Hartje Nijmegen?

Wij zijn een organisatie die zich namens retail-, horeca, culturele en vastgoedondernemers inzet voor een optimaal economisch klimaat in de binnenstad van Nijmegen. Ons bestuur bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de verschillende gebieden in de binnenstad, ondersteund door een klein uitvoeringsteam. In het kader van het Actieplan Binnenstad* kunnen wij tijdelijk onze capaciteit uitbreiden waardoor we ondernemers extra kunnen ondersteunen bij hun onderlinge samenwerking. In dat kader zoeken wij een Kwartiermaker Valkhofkwartier (8 uur per week).

DOWNLOAD DE VACATURE

Het Valkhofkwartier

Het Valkhofkwartier is dé locatie in de binnenstad waar bezoekers kennis kunnen maken met de geschiedenis en cultuurhistorie van Nijmegen. Het bestrijkt het gebied rondom het Valkhofpark. In 2018 is de gebiedsvisie voor het Valkhofkwartier vastgesteld. Er zijn diverse ruimtelijke ontwikkelingen tot stand gekomen, onderhanden en in de pijplijn. In samenwerking met de Stichting Valkhofkwartier stimuleren wij inhoudelijke en programmatische samenwerking tussen bedrijven, instellingen en organisaties om van het Valkhofkwartier een culturele en historische Hotspot te maken.

De functie

De kwartiermaker (M/V) draagt zorg voor de verbinding tussen verschillende ondernemers en instellingen in en rondom het Valkhofkwartier. Je werkt aan een voor het publiek herkenbare positionering/merkidentiteit van dit gebied door het aanbod te verbinden tot een samenhangend geheel. Hiaten in het aanbod vul je in met betrokken lokale initiatiefnemers.
De doelstelling is om:

 • van het Valkhofkwartier een culturele en historische Hotspot te maken;
 • het Valkhofkwartier voor het publiek (zowel de bezoeker als inwoner van de stad) goed herkenbaar en vindbaar te maken;
 • optimale zichtbaarheid te genereren binnen en met intonijmegen.com: het bezoekersplatform van Nijmegen;
 • een netwerk te vormen dat elkaar blijvend weet te vinden om doorgaand te werken aan de positionering;
 • een aantal concrete samenwerkingsprojecten te realiseren.

De kwartiermaker stelt een marcomplan op en verzorgt de uitvoering binnen de financiële kaders. Je werkt nauw samen met de marketingmanager en binnenstadmanager van het Huis voor de Binnenstad en rapporteert aan de besturen van stichting Valkhofkwartier en Stichting Huis voor de Binnenstad. Er ligt een basis in de vastgestelde gebiedsvisie: https://www.nijmegen.nl/over-de-gemeente/dossiers/dossier-valkhofkwartier/

Wij zoeken

Een verbinder van mensen, doelen en organisaties die in staat is cultuurverschillen te overbruggen met een enthousiasmerende persoonlijkheid. Je kan omgaan met weerstand en tegenstrijdige belangen, je communiceert makkelijk en correct op alle niveaus; je bent creatief en open-minded. Verder:

 • relevante en aantoonbare ervaring als kwartiermaker in een bezoekersomgeving met verschillende trekkers;
 • affiniteit en ervaring met werken in zowel de culturele als de commerciële wereld;
 • HBO-werk en denk niveau;
 • woonachtig in Nijmegen of omgeving;
 • een flexibele instelling m.b.t. werkmomenten;
 • ervaring met opstellen en uitvoeren MarCom plannen;
 • kennis van, bij voorkeur ervaring met destinatiemarketing;
 • aantoonbaar in staat tot het opbouwen van een netwerk;

Wij bieden

Een uitdagende klus waarbij je de kans krijgt om het Valkhofkwartier écht op de kaart te zetten. We verwachten van je dat je als zelfstandig ondernemer een overeenkomst van opdracht kunt aangaan voor de looptijd van een jaar, waarbij we uitgaan van gemiddeld 8 uur per week. Een payroll constructie is ook bespreekbaar.

Interesse?

Heb je interesse in deze uitdagende klus? Graag ontvangen we dan je brief met daarin je motivatie en tarief + je CV voor vrijdag 10 december via m.mulder@huisvoordebinnenstad.nl (ook voor eventuele vragen). Alle sollicitanten krijgen schriftelijk bericht. Na voorselectie vinden gesprekken plaats in week 50/51.

DEEL DE VACATURE