Valkhofkwartier krijgt kwartiermaker

Per 7 februari 2022 heeft het Valkhofkwartier een kwartiermaker. De kwartiermaker gaat aan de slag met het verbeteren van de zichtbaarheid van deze historische en culturele hotspot in Nijmegen. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere ondernemers en culturele, historische organisaties in het gebied.

De kwartiermaker stimuleert de verbinding tussen de verschillende ondernemers en instellingen in en rondom het Valkhofkwartier en werkt aan een voor het publiek herkenbare positionering en merkidentiteit. Met het doel dat eind 2022 een projectorganisatie, bestaande uit vertegenwoordigers van betrokken partijen in het gebied, het stokje overneemt.
Gekozen is voor een collectief van Nijmeegse ondernemers, KLEI, waarvoor Marcel Janssen het gezicht zal worden. ‘We vragen nogal brede expertise voor slechts een paar uur per week. Met KLEI halen we één projectleider in huis, maar wordt binnen het bestaande budget de juiste expertise ingeroepen wanneer dat nodig is’, aldus Maarten Mulder, binnenstadmanager.

Over het Valkhofkwartier

Het Valkhofkwartier beslaat grofweg het gebied rond Kelfkensbos, het Valkhofpark, de Oude Haven en het Hunnerpark. Dé locatie in de binnenstad waar bezoekers kennis kunnen maken met de geschiedenis en cultuurhistorie van Nijmegen. Sinds de gebiedsvisie voor dit gebied in 2018 is vastgesteld zijn er al een aantal ruimtelijke ontwikkelingen tot stand gekomen. Het Huis voor de Binnenstad stimuleert de inhoudelijke en programmatische samenwerking tussen de genoemde partijen.

Over Hartje Nijmegen en Huis voor de Binnenstad

De aanstelling van de kwartiermaker voor het Valkhofkwartier is één van de initiatieven van Huis voor de Binnenstad mogelijk gemaakt door Hartje Nijmegen en valt daarmee onder Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad een actieplan opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad.