Midden in de coronacrisis een horecazaak opzetten? “Voor ons was dit dé tijd om in te stappen”, vertellen Amin Bouraarassi (links op de foto) en Gokhan Caliskan (rechts op de foto). En met succes: Comedor Lunchroom aan de Johan de Wittlaan 271 loopt als een trein.
De Klarendalse jeugdvrienden deden een opleiding in de jeugdzorg. “Voor ons werk kwamen we vaak in de Randstad en daar zagen we veel van dit soort tenten”, legt Amin uit. Gokhan: “Bij ons bestel je geen snacks of frietje. Onze focus is net wat anders en luxer. We werken altijd met vers vlees, dat we volgens geheim recept kruiden. Bovendien heb je bij ons al een menu voor 8,00 euro.”
Hardlopers op de kaart zijn de broodjes hete kip en gamba, de huisgemaakte soepen en een Marokkaans ontbijtje. Ook de cheesecakes en andere zoetigheden vliegen de deur uit. Amin: “Elk gerecht kun je als schotel krijgen, met of zonder frietjes of brood. En we hebben een gezonde ontbijtbowl met huisgemaakte kwark, muesli en vers fruit.”
Bizarre chaos en levendigheid
“We wilden een locatie met parkeergelegenheid. Zo kwamen we in het Broek terecht. Daarna moesten we een paar maanden op de vergunning wachten en flink klussen”, herinnert Gokhan zich. Amin vult aan: “Toen we op 13 juli opengingen, was het een bizarre chaos. We dachten: dat is vast de eerste paar dagen, dan is alles nog nieuw. Maar het is tot op de dag van vandaag druk. Ja, we brengen wel wat levendigheid in de straat!”