Versailles Dranken

Al in de middeleeuwen werd op de plek van onze winkel drank gestookt en in de 17e en 18e eeuw stond de buurt bekend vanwege de vele brouwerijen. Onze winkel is dan ook in een zeer oud pand gevestigd met een rijke geschiedenis. Alleen het pand zelf is al de mooie waard om te bekijken, evenals de prachtige wandkasten vol met bijzondere whisky’s en het oude proeflokaal. Nog ouder zijn de middeleeuwse gewelven onder onze winkel, waar onlangs nog een nieuwe trap in is ontdekt. We hopen over niet al te lange tijd deze gewelven te kunnen restaureren en in gebruik te kunnen nemen.


In onze winkel ontvangen we je nog echt als gast, zoals dat hoort bij een klassieke nering. We hebben talloze open whisky’s en andere dranken op onze proeftafel staan en we nemen uitgebreid de tijd voor je, zodat je de heerlijke wereld van deze dranken kunt ontdekken. We hebben bijna 400 m2 winkeloppervlak, die barstensvol staat met flessen in uiteenlopende prijscategorieën.  


Regelmatig hebben we in ons proeflokaal whiskyproeverijen en whisky-masterclasses waar je tegen betaling aan kunt deelnemen. Je proeft dan niet alleen whisky’s van diverse huizen, maar je krijgt ook heel veel interessante informatie over de bereidingswijzen en de verschillen tussen de diverse whisky’s, regio’s en landen. Houd hiervoor onze website en webwinkel in de gaten.


Elke zaterdag hebben we een proefton klaarstaan met wekelijks nieuwe dranken en drankexperts die je van alles over die flessen kunnen uitleggen. Je kunt dan gratis proeven en volop vragen stellen over de dranken op de ton.


We zijn elke dag open, dus kom gerust eens binnenwandelen en rondkijken. We weten zeker dat je met een goed gevoel en een heerlijke fles huiswaarts zult keren.