Categorie: Cultureel

De Bierhoeder is een speciaalbierwinkel waar je terecht kunt met al je biervragen en kunt kiezen uit een bijzonder en uitgebreid assortiment. Ook kunt u een proeverij op maat laten verzorgen.Wij verwelkomen u graag op de Bloemerstraat 86!

Bureau o8 grafische vormgeving is goed in vorm.


Wij beginnen met goed luisteren en vragen stellen.


Op grond van uw informatie vertalen wij uw boodschap in een beeldende vorm die uw doelgroep aanspreekt.

Activiteiten: Nieuwbouw en renovatie van bestaande gebouwen / Verbouwing Monument /Bouwaanvraag en bouwbegeleiding.Meer over Isis Architectuur vindt u op: www.isis-architectuur.nl. Interesse gewekt?  Neem dan contact op voor een kostenloos oriënterend gesprek. Contactpersoon: mevr. ir. Brigitte F.S.A. van Bakel, architect..

Danscentrum Elvira Eggenhuizen. Het moderne danscentrum in het historische centrum van Nijmegen. Voor dansles in de mooiste dansschool van Nijmegen en omgeving.* Stijldansen * Latin * Zumba   Proeflessen mogelijk.Info: www.DanscentrumElvira.nl

Boven aan de Stikke Hezelstraat in een mooi oud pand vindt u 2 etages vol kijk en koopplezier. Ons assortiment is zeer veelzijdig en wisselt bijna wekelijks. Bij ons vindt u onder andere woonaccessoires bloemen, planten en nog veel meer…Kom gezellig langs en laat u verrassen. Tot zo!!

Bibliotheek De Mariënburg in het centrum van Nijmegen is een bruisende plek waar je inspiratie kunt opdoen op het gebied van geschreven en ongeschreven verhalen. Een openbare huiskamer om te verblijven, werken, studeren en ontmoeten. Maar ook een plek waar je kennis kunt maken met nieuwe technieken: van Virtual Reality tot het besturen van robots. Daarnaast biedt de bibliotheek ondersteuning in basisvaardigheden, zoals het leren van de Nederlandse taal en het werken met een computer. Gedurende het programmaseizoen organiseert de bieb diverse lezingen, kindercolleges, digitale workshops, schrijfworkshops, voorleesuurtjes en andere literaire en educatieve activiteiten. 

In het najaar van 2006 heeft het restaurant een totale makeover gekregen van tv zender Net5. In de zomer 2009 heeft restaurant weer een makeover gekregen aan de buitenkant. Indiaase Keuken In onze restaurant Gandhi wordt het indiaase eten vers klaargemaakt en op de meest authentieke manier bereid en daarom neemt een curry ongeveer in onze Restaurant 6 tot 10 min in beslag en dat proeft men ook bij ons dat het echt vers bereid wordt. Veel van onze gerechten worden gaargemaakt in een “Tandoor”, een kleioven in de vorm van een vat met open ovenkant en verhit op houtskool. Men kan brood bakken in een tandoor maar evengoed kan men er lamsvlees of kip in roosteren. Tandoori gerechten worden gemarineerd in yoghurt waaraan de juiste kruiden en specerijen zijn toegevoegd en vervolgens word de vlees gaargemaakt in de tandoor.De tandoor wordt zeer heet gehouden door brandende houtskool en de hitte die zo ontstaat vormt het garingproces, dit proces houdt alle geuren van de ingredienten vast en de geur van de smeulende houtskool die doordringt in de wanden van oven voegt daar een heel speciaal aroma aan toe. Voor de liefhebber van speciale en exotische gerechten is een bezoek aan onze restaurant Gandhi zeker de moeite waard.

Caraïbisch Centrum Amanné is al sinds 1983 een exotisch stukje Nijmegen waar dans, muziek en vele culturen elkaar ontmoeten. Amanné is bovenal een volwassen horecaonderneming met een groot aanbod aan zalen en mogelijkheden voor uw evenement.*Wilt u zich bij ons opgeven voor een cursus?*Wilt u uw feest of evenement in Amanné organiseren?   Neem contact met info@amanne.nl voor een vrijblijvende offerte.

Wintertuin organiseert literatuurfestivals, maakt literaire voorstellingen, geeft workshops, publiceert boeken en begeleidt schrijvers. Wintertuin is aangesloten bij De Nieuwe Oost, het onbegrensd productiehuis voor talentontwikkeling voor jonge makers dwars door de kunstdisciplines heen.  

Galerie Zeven Zomers toont hedendaagse kunst in het centrum van Nijmegen, Marikenstraat 50.Het getal Zeven wordt geassocieerd met mystiek, spirit en geluk. Zomers refereert aan: warmte, zon, licht, kracht en vrijheid. De galerie toont permanent de olieverfschilderijen van Eelko van Iersel. Tevens exposeert de galerie twee-dimensionaal en ruimtelijk werk van verschillende kunstenaars. Deze exposities worden zorgvuldig samengesteld, zodat de kunst elkaar versterkt. De getoonde collectie bestaat uit verschillende disciplines. Naast schilderijen vindt u bij ons sculpturen in diverse materialen en technieken, werken op papier, assemblage-kunst, glaskunst en fotografie. De galerie reist, vanaf 2003, ‘als een nomade’ en toont haar kunst op wisselende locaties.OPENLocatie: Marikenstraat 50, Nijmegen. Open: wo t/m zo, 12-17 uur