Categorie: Educatief

Kookstudio Spijs is dé kookstudio in Nijmegen. Midden in het centrum van Nijmegen, maar net buiten de drukke winkelstraten, bevinden wij ons op de bovenste verdieping in een van de oudste gebouwen van Nijmegen, de commanderie van St. Jan. Ervaar een onvergetelijke kookworkshop op deze geschiedenisrijke locatie in onze moderne keuken met een uniek uitzicht op de Waal.Onze workshops volg je in een relaxte en intieme setting. Ons aanbod aan workshops blijft variëren. Denk aan Aziatische, Italiaanse, Seizoenen en Vega(n) workshops. Naast privé workshops voor bedrijven en groepen bieden wij ook wisselende open workshops aan voor kleine groepen met wisselende thema’s. Super geschikt voor een uniek en gezellig dagje uit!Zin in een uniek uitje? Kom een gezellige en leerzame kookworkshop volgen. Onderaan deze pagina vindt je meer info over ons. We hopen je gauw te zien bij Kookstudio Spijs.” – Noor Boereboom en Alexander Steenis van Kookstudio Spijs.

Welkom bij POP’HUB, hosted by StartUp: een fysieke winkel op een toplocatie in het centrum van Nijmegen die innovatie presenteert, ideeën valideert en zorgt voor verbinding. Door in te zetten op de toevallige ontmoeting tussen het winkelend publiek en ondernemers, wetenschappers en uitvinders hebben we een uniek concept in handen wat te vinden is in onze stad. We streven naar serendipiteit: een waardevolle verbinding waar je in eerste instantie niet naar op zoek was.

Het atelier is gehuisvest in De Lindenberg in Nijmegen. We hebben daar twee atelierruimtes en een winkel. 

Loop gerust een keer binnen in onze winkel of kom een kijkje nemen in de ateliers om te zien hoe alles gemaakt wordt. 

Koffie is een product dat leeft. Voor mij werd dat duidelijk in 2009, in mijn tijd als HR-medewerker. Sinds die ontdekking doe ik niks liever dan zoveel mogelijk koffie proeven, bereiden en liever nog: anderen enthousiasmeren voor het vloeibare zwarte goud.


Omdat ik ook het horecawerk, waar ik als 14-jarige inrolde, niet kon loslaten werd mijn (vogel)vlucht ineens ontzettend zichtbaar. Tijdens het behalen van diverse barista-certificaten, zag ik de mogelijkheid om van mijn liefste hobby mijn werk te maken en daarmee werd mobiele espressobar ‘RockaCoffee’ zijn eerste festival ingeblazen.


Sindsdien heeft menig festivalganger in Nederland een vers gebrand kopje koffie kunnen proeven. Het gevoel wanneer een ander oprecht staat te genieten van deze ronde, zoete pracht wakkerde mijn enthousiasme nóg verder aan!


Vleugels uitslaan


Toen de kans zich voordeed om in het oude Honigcomplex in Nijmegen een workshopruimte voor koffiefanaten in te richten, heb ik deze gelijk aangegrepen. Met hulp van mijn vrienden van Blommers Coffee Roasters en First Things First ontstond al snel een plek waar koffie beleefd, geleefd en gevierd wordt. Het gaf mij de kans mijn vleugels wijd uit te slaan en anderen op deze plek te ontvangen: van koffieprofessional tot -liefhebber.


 


Cup of Blackbird werd, en is mijn eigen koffieplantage die dagelijks in volle bloei staat. Waarbij ik word gevoed door de leergierigheid en het plezier van anderen. Dat inspireert mij weer om nog dieper te graven naar kennis, nóg meer cafeïne te verwerken en nog meer te leren van, en samen te werken met andere gedreven koffiejunkies.


En die opgedane kennis deel ik graag met jou: serieus, maar altijd spelenderwijs en uiteraard aangepast aan ieder gewenst niveau.

Wij zijn er om mensen met een arbeidsbeperking te helpen werk van hun talent te maken. Daarom is Het Theezaakje een Social Enterprise.


Iedereen met een arbeidsbeperking is welkom bij Het Theezaakje om arbeidsvaardigheden te leren, zich te ontwikkelen en in een klein en veilig team het beste uit zichzelf te halen.


Wij werken samen met o.a. horeca, bedrijven, retail, zorginstellingen en andere organisaties door heel Nederland.


Nu zijn we nog voor een groot gedeelte afhankelijk van subsidies, maar zouden heel graag onze volledige inkomsten uit de verkoop van thee halen zodat we een duurzame en zelfredzame organisatie zijn.


Hoe leuk zou het zijn als jij ons daarmee wil helpen!

Wij hebben als beleid om zoveel mogelijk informatie als open data aan te bieden. Hierdoor kan iedereen de informatie hergebruiken zonder dat er voorwaarden worden gesteld aan het gebruik.


Het Regionaal Archief Nijmegen geeft stukken uit haar archieven en collecties in bruikleen voor tentoonstellingen en presentaties maar stelt daar wel voorwaarden aan. 

Biertraining.nl is de eerste onafhankelijke online biertraining van Nederland! Geschikt voor zowel horeca als consument van alle (start)niveaus. In 14 hoofdstukken leer je d.m.v. filmpjes, achtergrondinformatie, interactieve quizzen en examens alles wat je altijd al over bier wilde weten en nooit durfde te vragen.De online training is aan te schaffen voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te doen. Met het speciaal door Mr. Hop geselecteerde bierpakket haal je de praktijk aan huis! Voor horecaondernemers is er een speciaal dashboard waar de voortgang van het team te volgen is. Uiteraard is er bij afname van meerdere trainingen een mooie staffelkorting beschikbaar.Interesse? Ga nu naar biertraining.nl en schrijf je direct in. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@biertraining.nl en we helpen u graag verder!

  • Stadswandeling Dakloos Nijmegen Kracht-Lab V  •  

  •  


 


Natuurlijk staat Nijmegen bekend om haar historische panden, gezellige kroegjes en mooie uitzicht. Maar wist u dat de stad ook zo haar rauwe kanten heeft?Tijdens de daklozenwandeling gaat u dat ontdekken. Onder leiding van een (ex-)dakloze; tenslotte kunnen zij het verhaal het beste vertellen. Zij hebben het allemaal ervaren en nemen u graag mee op pad door hún Nijmegen. Niet zomaar een wandeling, maar een bijzondere ontmoeting waarbij u leert hoe klein de stap van een gewoon leven naar een dakloos bestaan is.

 We starten de wandeling op een centrale locatie in de stad, Nijmeegse Godenpijler, of op de door uw afgesproken plek.


 


Uw gids staat al op u te wachten. Met gevoel voor humor, persoonlijke aandacht en veel anekdotes uit zijn/haar eigen leven neemt hij/zij u mee langs de plekken die een rol hebben in het Nijmeegse daklozenbestaan.Hoe zag het leven op Kronenburgerpark, waar het ’s nachts overspoeld werd met daklozen, eruit? Hoe lag deal plek Vlaamse gas erbij? Hoe hebben de opvangplekken het leven van verslaafden en daklozen veranderd? Dit èn het persoonlijke levensverhaal van uw (voormalig) dakloze gids gaat u allemaal horen tijdens deze bijzondere wandeling. Uw blik op de stad en de dakloze medemens gaat voor altijd veranderen.


 


Tevens Verkopen de ‘vagebonden’ vanuit een koffie-kar, koffie thee en fris Met karma 


 


Voor meer informatie contact ons of bel: 0640645264


 


Stadswandeling Vagebond Nijmegen


 


Voor unieke koffie op locatie!