Categorie: Gemeente

Veel zaken kunt u online regelen. Soms moet u toch langskomen. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort. Maak hiervoor een afspraak bij de Stadswinkel van de gemeente Nijmegen.

De Mariënburgkapel bevindt zich in het midden van centrum Nijmegen. Het middeleeuwse monument is voor het publiek toegankelijk als ‘Huis van de Nijmeegse Geschiedenis’. Iedereen is welkom in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Er zijn regelmatig exposities en lezingen en er is altijd iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden. De Mariënburgkapel dateert uit de late Middeleeuwen, een tijd waarin de kerkelijke architectuur werd gedomineerd door de gotiek. Deze bouwstijl legde de nadruk op de verticale lijn. Aan de buitenkant van de kapel is dat goed te zien aan de steunberen, de karakteristieke spitsboogvensters en het hoog opgaande leiendak. Binnen zijn de kruisribgewelven kenmerkend.Bron: www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl

Het stadhuis van de gemeente Nijmegen is te vinden midden in de binnenstad. Het historische stadhuis van Nijmegen ligt aan de Burchtstraat in Nijmegen, hoewel het stadhuis zelf gelegen is aan de naastgelegen Korte Nieuwstraat. Het rijksmonument wordt gebruikt als gemeentehuis. Daarnaast is er een stadswinkel en een digitaal loket. De gemeente Nijmegen is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 14 024.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en ligt prachtig gelegen aan de rivier de Waal. Het historische centrum biedt vele fraaie gebouwen, stadsparken en musea. De stad is een echte stad voor toeristen. Wil je weten wat er te doen is en waar je terecht kunt? Dan kan de VVV Nijmegen je altijd verder helpen.