Categorie: Koffiebar

Wij willen graag mensen een fijne plek bieden om mooie en waardevolle ontmoetingen te creëren en stimuleren. Koffie is hierin de smeerolie. First Things First is een vertrouwde plek in Nijmegen West waar je oprecht en integer wordt ontvangen en iedereen welkom is.


 

Heldro X Blommers


Deze winter slaan Heldro en Blommers de handen ineen om samen de winter door te komen. Heldro is een ambachtelijk ijsbedrijf dat, net als Blommers, smaak hoog in het vaandel heeft staan. Vanaf 13 oktober geniet je bij het opscheppunt van Heldro aan de Burchstraat in Nijmegen naast ultravers schepijs ook van onze ultraverse koffie. Samen hebben we een aantal dranken ontwikkeld waar Blommers koffie en Heldro ijs in verwerkt zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van de Heldroccino, Espresso Con Heldro en de Blommers Hot Chocolate. De samenwerking zal tot eind maart duren, dus kom snel langs om te proeven!


Espresso con Heldro

Koffie is een product dat leeft. Voor mij werd dat duidelijk in 2009, in mijn tijd als HR-medewerker. Sinds die ontdekking doe ik niks liever dan zoveel mogelijk koffie proeven, bereiden en liever nog: anderen enthousiasmeren voor het vloeibare zwarte goud.


Omdat ik ook het horecawerk, waar ik als 14-jarige inrolde, niet kon loslaten werd mijn (vogel)vlucht ineens ontzettend zichtbaar. Tijdens het behalen van diverse barista-certificaten, zag ik de mogelijkheid om van mijn liefste hobby mijn werk te maken en daarmee werd mobiele espressobar ‘RockaCoffee’ zijn eerste festival ingeblazen.


Sindsdien heeft menig festivalganger in Nederland een vers gebrand kopje koffie kunnen proeven. Het gevoel wanneer een ander oprecht staat te genieten van deze ronde, zoete pracht wakkerde mijn enthousiasme nóg verder aan!


Vleugels uitslaan


Toen de kans zich voordeed om in het oude Honigcomplex in Nijmegen een workshopruimte voor koffiefanaten in te richten, heb ik deze gelijk aangegrepen. Met hulp van mijn vrienden van Blommers Coffee Roasters en First Things First ontstond al snel een plek waar koffie beleefd, geleefd en gevierd wordt. Het gaf mij de kans mijn vleugels wijd uit te slaan en anderen op deze plek te ontvangen: van koffieprofessional tot -liefhebber.


 


Cup of Blackbird werd, en is mijn eigen koffieplantage die dagelijks in volle bloei staat. Waarbij ik word gevoed door de leergierigheid en het plezier van anderen. Dat inspireert mij weer om nog dieper te graven naar kennis, nóg meer cafeïne te verwerken en nog meer te leren van, en samen te werken met andere gedreven koffiejunkies.


En die opgedane kennis deel ik graag met jou: serieus, maar altijd spelenderwijs en uiteraard aangepast aan ieder gewenst niveau.

We vinden het superleuk om je alles te vertellen over de reis die de koffieboon vanaf de boer tot in jouw kopje heeft afgelegd en hoe het komt dat elke koffie zijn eigen smaakprofiel heeft.

En als je gewoon lekker een rustig momentje voor jezelf wil, kun je lekker in een van onze superchille stoelen wegkruipen!

Wij houden van yoghurt; wij zijn yoghurt! Traditioneel, frozen, dik, dun, met of zonder lactose; bij ons kun je helemaal los. Eet het met een lepel, een rietje of zelfs met een vork. Biologisch, vers en verantwoord, maar vooral loei lekker! Stel je eigen yoghurt(feestje) samen of kies één van onze Specials. Wij kunnen niet wachten je mee te nemen in de wereld van yoghurt!


Als bedrijf zijn wij de afgelopen jaren grote stappen aan het zetten: we groeien, innoveren en zetten steeds een stapje verder in de richting van duurzaam en maatschappelijk gericht ondernemen. Eind 2018 hebben wij daarom de handen ineen geslagen met het meest innovatieve zuivelmerk van Nederland: Arla. Sinds april 2020 ondernemen wij klimaat positief, wat betekent dat al onze gasten een positieve impact op het klimaat hebben. Zo zetten wij belangrijke stappen richting het behalen van het wereldwijde klimaatakkoord. Op de pagina ‘klimaatpositief‘ kun je hier alles over lezen!


Samen met Arla willen wij van biologische zuivel de standaard maken; om goed te doen voor mens, dier en natuur. Samen gaan we ervoor om gezonde voeding makkelijker toegankelijk maken voor iedereen. We vullen elkaar goed aan en kijken uit naar al het moois wat dit partnership ons en alle yoghurtliefhebbers van Nederland gaat brengen.

Hier geniet je niet alleen van het ambachtelijke eten, maar zeker ook van de sfeer en het spraakmakende interieur.


Bij Plek NMGN staat de letter P centraal in het interieur. Een wandtekening met alleen al 150 afbeeldingen die beginnen met een P, maar ook het papegaaien, pauwen en piranha behang op de toiletten zijn hier een voorbeeld van.


De menukaart van Plek NMGN biedt iedere week 4 nieuwe pizza combinaties uit onze houtoven naast de gerechten die door ons keukenteam dagelijks vers en met ambacht bereid worden. Wij werken uitsluitend met verse en liefst regionale ingrediënten in onze gerechten. Het pizza deeg en ons brood is gemaakt van100% biologisch meel van onze buurman “het bakkerscafe” en dat proef je!


Plek NMGN bevindt zich op loopafstand van de universiteitscampus en net buiten de drukke centrum ring van Nijmegen. Parkeren kan gewoon gratis op het terrein van de Houtwerf, of in de omliggende straten.


Kom snel kijken en proeven!