Categorie: Kunstgalerie

Uitgaan en thuiskomen

Bij De Opstand kun je uitgaan maar ook heel goed thuiskomen. In de namiddag gezellig borrelen met vrienden en collegas of lekker met een kop thee en een boek in je eentje. ’s Avonds onder het genot van een drankje en een hapje genieten van goede muziek of een leuk optreden. 


Iedereen is welkom

In de Opstand ontmoet je elkaar met een open vizier. Wij staan voor een samenleving waarin iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. Om dit uit te dragen werken wij vanuit open houding, met aandacht en gevoel voor onze gasten en waken wij ervoor dat De Opstand een plek is waar iedereen zich, veilig en vrij kan voelen.


Collectief

Wij zijn een collectief, wat betekent dat we werken op basis van gelijkwaardigheid. Samen maken wij de Opstand. Zonder baas maar op basis van eigen verantwoordelijkheid en samenwerking.


Betrokken in de samenleving

De Opstand staat midden in de samenleving. We bieden een alternatief op bestaande dogma’s en hedendaagse hokjes denken. Wij staan op tegen onrecht en komen op voor goede doelen. Politiekneutraal, maar geëngageerd en met ons hart, bieden wij een plek waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen en inspireren.


Lokaal, natuurlijk en eerlijk

We komen op voor alles wat groeit en bloeit. Met een positieve toekomst voor ogen, investeren wij in lokale producten met een natuurlijke en eerlijke oorsprong.

Oprichter van eet!verleden is culinair historica Manon Henzen. “Ik heb het tot mijn missie gemaakt om culinaire geschiedenis op de kaart te zetten, omdat ik het bijzonder jammer vind dat er zoveel mooie ingrediënten, smaakcombinaties, recepten, kooktechnieken en kennis verloren zijn gegaan.”


eet!verleden heeft een historisch kookatelier in de Commanderie van Sint Jan waar historische kookworkshops en -cursussen worden gegeven en onze kleine winkel is.


eet!verleden Academie is het online platform voor culinaire geschiedenis. Het biedt een divers en aantrekkelijk aanbod digitale producten. Naast recepten en digitale kookboeken, worden ook online lezingen, kookcolleges en complete kookcursussen ontwikkeld die zeer rijk aan historische informatie én presentatievormen zijn. Behalve artikelen en historisch beeldmateriaal zitten ze vol video’s, interviews, recepten en kookvideo’s.

POPOP is een podium waar autonome (kunst) uitingen gezien mogen worden. In essentie fungeert het als een plek voor experiment; een plek om je te ontwikkelen en een podium om laten zien waar je voor staat als kunstenaar/maker. Niet  afhankelijk zijnd van subsidies kiest POPOP voor een nomadisch bestaan en doet wat zij kan om kunstenaars en initiatieven te ondersteunen met haar ruimte. Momenteel is POPOP  gevestigd in het grote souterrain van voormalig Montessori college aan de Elzenstraat 4b te Nijmegen-Oost. 


Popop is een initiatief van Els Jacobs en Joos van der Zanden en startte in 2015 in de oude Leen Bakker aan de Weurtseweg in Nijmegen-West.

Expoplu is een platform voor hedendaagse beeldende kunst, gevestigd in een voormalige paraplufabriek in het centrum van Nijmegen. Expoplu toont kunstenaars uit binnen- en buitenland, en biedt ruimte voor experiment, engagement en samenwerking.

Het Gebroeders van Lymborch Huis ligt op Burchtstraat 63, bovenop de nog bestaande middeleeuwse kelders van het familieatelier waar de wereldberoemde gebroeders Van Lymborch hun vak geleerd hebben. Inmiddels staan zij bekend als de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst en de eerste meesterschilders van Nederlandse bodem.


Het Gebroeders van Lymborch Huis is het kleinste museum van Nijmegen en de enige plek ter wereld waar zoveel van hun werken te zien is. In dit museum kunt u altijd op een warm welkom en veel inspiratie rekenen.


Een persoonlijke gids leidt u rond door het kleine huis en zal u in korte tijd veel vertellen over het bijzondere levensverhaal van deze jongens en hun befaamde werken, de Belles Heures en Très Riches Heures. Facsimiles, nauwgezette kopieën van deze rijk geïllustreerde getijdenboeken vol fabelachtige miniaturen zijn hier te bewonderen. In de museumwinkel vindt u veel naslagwerken, een mooie boekencollectie en leuke souvenirs en cadeaus.

Kunstkamer Kraai is een kunstdierenwinkel en atelier.


De ‘kunstdierenwinkel’ heeft wisselende exposities en er is ‘Kunst’ en ‘kunst’ te zien en te kopen.


Specialisatie zijn mens- en dierportretten in opdracht van Dominique Ebbeng en schilderijen, beelden en taxidermie van Karen van Dooren.


In het atelier dat aan de kunstdierenwinkel vast zit wordt werk gemaakt voor verschillende exposities in binnen- en buitenland.


Je bent welkom om Kunstkamer Kraai in te lopen om te kijken, je (huis)dier te laten zien of vast te (laten) leggen.

Welkom bij Soulphine!


De gallery van de Nijmeegse (pop)fotograaf Hans-Peter van Velthoven.


 


Je vindt bij ons verschillende foto’s van zijn hand. Zo hebben we een exclusieve Muse serie (één van de grootste rockbands ter wereld). Een Australia serie en ander vrij werk waaronder portretten, havenfoto’s en mooie herinneringen van zijn reizen.

Blikvangers zijn onze prachtige verzameling Waalbrug forto’s van verschillende Nijmeegse fotografen.


 


 


 


Daarnaast hebben we werk van verschillende kunstenaars die allemaal iets gemeen hebben; liefde voor het vak wat ze uitvoeren!

Sommigen bekend en anderen hard aan het werk om dat te worden.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Singular-Art is een galerie voor hedendaagse kunst van kunsthistoricus en schrijver Emiel van der Pol. De galerie is een bescheiden ruimte op een prachtige locatie aan de Waal. In de presentaties wordt gefocust op de interactie met en verkoop van autonome kunstwerken. Per kunstenaar is er telkens een enkel werk te zien, met een maximum van vijf à zes in de ruimte. Rondom deze enkele werken worden interessante evenementen georganiseerd, zoals lezingen en performances.

NEUS is begin 2019 opgericht door Sophie Roumans, Jan Morales en Eli Walter. De galerie zal als schakel fungeren tussen bestaande kunst-instituties en veelbelovende nieuwkomers op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving en muziek.NEUS is naast galerie ook een ontmoetingsplek en zal regelmatig tentoonstellingen organiseren die tastbaar, toegankelijk en soms ook provocerend zijn. Met werken van aanstormend talent alsook gerenommeerde namen zowel uit Nederland als uit het buitenland.Verder zal NEUS constant gericht zijn op het ontdekken en het uitbreiden van het netwerk aan relaties dat het onderhoudt met derde partijen, waarbij het in groeiende mate een belangrijke positie zal verwerven in de glocal kunst gemeenschap.Dat is te zeggen dat NEUS in ieder geval zal resulteren in vruchtbare kruisbestuivingen met wat wij uiteindelijk vrienden en familie zullen noemen. Deze lijst zal blijven groeien maar begint hier.