Maatregelen tegen het Coronavirus

Blijf op de hoogte via onze pagina over het coronavirus, zodat je up-to-date blijft.

De maatregelen tegen het Coronavirus hebben een grote impact voor iedereen.

Vanuit onze rol proberen we bezoekers via intonijmegen.com zo goed mogelijk te informeren over wat wél mogelijk is in de binnenstad en daarnaast proberen we ondernemers te steunen waar mogelijk. Blijf up-to-date via onze pagina over het coronavirus.

Gemeente Nijmegen

De gemeente heeft een informatiepagina voor ondernemers geopend:

>> Informatiepagina

De gemeente Nijmegen neemt daarom tijdelijke maatregelen als aanvulling op het landelijke maatregelenpakket, om de effecten van de corona crisis te verzachten.

>> Tijdelijke maatregelen in Nijmegen

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met het Ondernemerspunt. Zij helpen jou graag verder. Houd er rekening mee dat zij nog niet alle antwoorden hebben op vragen over de landelijke of lokale regelingen die nog in voorbereiding zijn.

Openingstijden winkels

Er zijn steeds meer winkels die openingstijden willen beperken of zelfs helemaal sluiten. Het is helaas niet mogelijk hier gezamenlijk afspraken over te maken. Iedere organisatie maakt eigen keuzes op basis van eigen afwegingen. Wij adviseren ondernemers om afstemming te zoeken met omliggende winkels.

Winkel open?

Om zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen welke winkels wel open zijn, staat er een artikel op intonijmegen.com! Laat IntoNijmegen via info@intonijmegen.com weten als je aanvullende informatie hebt, dan werken ze dit bij!

Goederen ontvangen

Ondernemers voor wie het vanwege beperkte openingstijden lastig is om goederen te ontvangen, kunnen contact opnemen met Binnenstadservice. Zij kunnen de goederenontvangst van je overnemen en vervolgens op een afgesproken tijdstip afleveren. Neem contact op via nijmegen@binnenstadservice.nl of 024 3732488.

Houd afstand

Gelukkig zien we dat veel ondernemers maatregelen nemen om te zorgen dat bezoekers de minimale onderlinge afstand aanhouden. Alleen door zelf goed te handelen en elkaar erop aan te spreken komt de situatie weer onder controle. Vandaar ook langs deze weg een oproep om maatregelen te nemen om de onderlinge afstand tussen mensen te waarborgen.

Huis voor de Binnenstad

Zijn er zaken waar wij mee kunnen helpen? Laat het weten: m.mulder@centrumnijmegen.nl.

Wij wensen iedereen veel succes,

Namens het bestuur van het Huis voor de Binnenstad,

Turgay Tankir, Voorzitter
Maarten Mulder, Binnenstadmanager.