Tijdelijk extra openbaar toilet in de binnenstad

De aangescherpte maatregelen bezorgen jullie opnieuw grote uitdagingen. Ook nu zullen wij jullie zo goed als mogelijk ondersteunen. Zo komt er een vervolg op de ‘support your local’-campagne en hebben we posters gemaakt om bezoekers beter te informeren. We werken nog aan heel wat andere plannetjes, daarover volgende week meer!

Nieuw tijdelijk openbaar toilet

Wat we op heel korte termijn al gedaan hebben, is proefstarten met een tijdelijke toiletvoorziening voor bezoekers. Dat was één van de meest gehoorde reacties van bezoekers tijdens de vorige lockdown periode: ik kan nergens meer naar de WC. Nu zijn er best plaatsen waar dat kan, maar wij hebben besloten om een toiletvoorziening te plaatsen, om bezoekers zo gastvrij- en coronaveilig mogelijk te kunnen blijven verwelkomen.

Waar?

Dit tijdelijk toilet staat midden in de stad bij de fietsenstalling op plein 1944. Bemand, gratis en geopend van 10:00 tot 18:00.

Het toilet is afgelopen vrijdag geplaatst en er werd direct veel gebruik van gemaakt: vrijdag 240, zaterdag 335 en zondag 190 gasten. Bezoekers en bewoners van het centrum reageren zeer positief, de beheerder wordt zelfs regelmatig voorzien van een warm kopje koffie door omwonenden.

Openbare wc-voorzieningen

In en om het centrum zijn nog een aantal bekende openbare plekken om te plassen, die ook nu geopend zijn:

  • Vendor Public Washrooms in de Molenpoortpassage
  • Bij het Centraal Station
  • Aan de rand van het Kronenburgerpark (alleen herentoilet)
  • Parkeergarage Keizer Karel
  • Naast de fietsenstalling op het Keizer Karelplein
  • In de straat Klein Mariënburg, naast de fietsenstalling
  • Bij de parkeergarage Kelfkensbos

Wil je snel zien waar het dichtstbijzijnde toilet in jouw buurt is? Download dan de app HogeNood of bekijk de interactieve kaart op intonijmegen.com.